05.05
2021

Verzekering ambulante zorgen

Geef uw medewerkers een extra verbondenheid met uw onderneming. Deze verzekering is zeker een warme ‘appreciatie’ in deze voortdurend uitdagende coronatijden!


De verzekering ambulante zorgen is een gezondheidsverzekering waarmee u de meest voorkomende medische kosten van uw werknemers kunt dekken, het hele jaar door.


Niemand gaat voor zijn plezier naar de dokter of de tandarts. Het heeft vaak te maken met kleine gezondheidsproblemen die voor uw werknemers en hun gezin extra angst maar ook
financiële zorgen kunnen betekenen.

Met de verzekering ambulante zorgen hebt u een aanbod ter beschikking waarmee u aan uw werknemers een volledige dekking kunt aanbieden. Zo kunnen ze in alle rust hun gezondheidsproblemen aanpakken. Extra gemoedsrust in deze voortdurend uitdagende coronatijden.


Wist u dat?
• De gemiddelde kosten ten laste van de patiënt voor ambulante zorgen buiten hospitalisatie jaarlijks € 536 per persoon bedragen.

• De Belg gemiddeld 10 keer per jaar op doktersbezoek gaat.

• 50% van de Belgische bevolking dagelijks een geneesmiddel op voorschrift neemt.

 

Ambulante zorgen, wat zijn dat?
Bij gezondheidsproblemen zijn sommige behandelingen ambulant: dat zijn behandelingen waarvoor geen hospitalisatie nodig is maar die toch een grote hap uit het budget kunnen nemen. Erelonen van artsen, geneesmiddelen, kinesessies of behandelingen bij een tandarts, protheses, bril, zijn allemaal voorbeelden van ambulante zorgen.


Waarom aan uw werknemers een verzekering ambulante zorg aanbieden?
• Sommige geneesmiddelen moeten gedurende een lange periode genomen worden en de meeste behandelingen bij de kinesitherapeut beperken zich zelden tot slechts één beurt. Met de verzekering ambulante zorgen biedt u uw werknemers het hele jaar door bescherming tegen die medische kosten.

• Op die manier kunnen werknemers hun budget onder controle houden, wat zorgt voor meer sereniteit.

• De werknemer kan zijn hele gezin verzekeren tegen hetzelfde voordeeltarief als dat waarvan u geniet.

• Er is voor de werknemers geen wachttijd of medische formaliteiten vooraleer ze de eerste terugbetaling voor hun ambulante zorgen kunnen genieten.

 

Hoe stelt het aanbod zich voor?
Het basisaanbod dekt de tandverzorging. Tandgezondheid kan op iedere leeftijd een grote bron van zorgen zijn. De wettelijke ziekteverzekering komt niet altijd of slechts gedeeltelijk tegemoet. Wie deze zorgen blijft uitstellen, schuift het probleem nog verder voor zich uit.

Het uitgebreide aanbod dekt naast tandverzorging ook nog optische kosten en andere ambulante zorgen.


Voor een familie kunnen deze zorgen snel hoge kosten met zich meebrengen. Met dit aanbod werkt u aan het welzijn van uw werknemers en hun portefeuille.


Wilt u graag meer info of heeft u een vraag?
Contacteer ons vrijblijvend via verzekeringen@clbgroup.be of via het nummer 011 59 90 62.

06.05
2024

Het groeiend belang van fietsverzekeringen, ook voor bedrijven

In een wereld waar duurzaamheid en mobiliteit steeds belangrijker worden, groeit de populariteit van fietsen gestaag. Fietsen bieden niet alleen een milieuvriendelijk alternatief voor auto’s, maar dragen ook bij aan een gezondere levensstijl. Daarenboven worden ze ook steeds meer aangeboden door bedrijven als een soort extra legaal voordeel. Echter, net zoals bij andere vervoersmiddelen, brengt het bezitten van een fiets ook risico’s met zich mee. Om deze risico’s te beheren en fietsers gemoedsrust te bieden, worden fietsverzekeringen steeds relevanter.

03.03
2024

EPC niet-residentiële gebouwen (NR): ook voor jou een wettelijke verplichting!

Wellicht kende je al het energieprestatiecertificaat voor woningen of appartementen (verplicht sinds 2008). Vanaf 2024 en 2025 worden er bijkomend voor eigenaars van een kantoorgebouw, handelspand, school, sporthal, overheidsgebouw, woonzorgcentrum... nieuwe verplichtingen opgelegd door het Vlaams Energie- en Klimaat Agentschap (VEKA). Enkel gebouwen met als hoofdbestemming landbouw of industrie vallen niet onder deze regelgeving.

31.01
2024

De brede weersverzekering in 2024

De brede weersverzekering: nog steeds betaalbaar voor de fruitteler omwille van subsidiëring van de premie tot 2026. Als Fruitteler weet je ongetwijfeld dat je sinds deze Vlaamse legislatuur geacht wordt om jouw areaal privé te verzekeren via de Brede Weersverzekering, wanneer je beroep wil blijven doen op het rampenfonds voor schade aan openluchtteelten door ongunstige weersomstandigheden.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op