07.05
2020

Nieuw: Webinar & E-learning

Webinar

Een webinar is een lezing, workshop of opleiding die gegeven wordt via internet. Deelnemers schrijven zich in en krijgen een mail met login. Ze melden zich aan op het afgesproken tijdstip waarop de trainer de opleiding in real time start. Een webinar kan met zeer veel deelnemers tegelijkertijd plaatsvinden maar CLB Academy kiest ervoor om de groepen steeds te beperken tot 10 deelnemers. Op deze manier kunnen we onze opleiding interactief houden, wisselwerking stimuleren en zowel theorie
als (beperkte) praktijk aan bod laten komen. Elke deelnemer kan hiertoe vragen stellen via zijn microfoon of via de chatfunctie.

De duurtijd van deze opleidingen is korter, u volgt de opleiding van aan uw bureau op het werk of thuis, u kan het webinar nadien herbekijken én krijgt nog steeds tot 30% korting via kmo-portefeuille! Het enige dat u nodig hebt is een computer (of smartphone) om het webinar op te volgen. Digitale hygiëne is echter aangewezen.

Enkele tips om het live webinar zo goed mogelijk te kunnen volgen:
• Zet u in een rustige omgeving waar u zich volledig op het webinar kunt focussen en niet kunt worden gestoord.
• Kies ervoor om het webinar te volgen op PC of laptop en niet op de smartphone. Deze kan wel gebruikt worden als u geen andere oplossing hebt, maar heeft een te klein en beweeglijk scherm wat niet praktisch is.
• Sluit de computer aan op de voeding. Niets is zo vervelend als een laptop die halverwege het webinar uitvalt waardoor u het webinar moet staken.
• Ga voor een snelle en stabiele internetverbinding. Geef de voorkeur aan een internetverbinding via kabel, niet via wifi.
• Open de link die u krijgt toegestuurd best in de internetbrowser Google Chrome of Firefox.
• Meld u ten laatste 5 minuten vóór de start van het webinar aan. Neem er een kop koffie, thee of een glas water bij.
• Zet ten slotte uw microfoon op ‘mute’ om omgevingsgeluiden zoveel mogelijk uit te sluiten.

Check ons volledige aanbod webinars op www.clbgroup.be/academy en schrijf u snel in!

Deze webinars staan binnenkort op de agenda:
‘Slapen kan u leren’ - dinsdag 12 mei 2020 van 13-15.30 uur

Tijdens deze opleiding leert u een nietmedicamenteuze aanpak van slaapproblemen. Dit gebeurt enerzijds door inzicht te krijgen in de werking van de slaap en de oorzaken van slaapproblemen. Anderzijds leert u via een gedragsmatige aanpak op een betere manier omgaan met slaap.

Schrijf u hier meteen in.

‘Bijscholing hulpverlener EHBO’ - maandag 18 mei 2020 van 13-15.30 uu en maandag 7 september 2020 van 9-10.30 uur

Deze verplichte opleiding richt zich tot gebrevetteerde hulpverleners, die een 15u-durende opleiding “Vorming hulpverlener” hebben gevolgd in de afgelopen 2 jaar. De bijscholing bestaat uit 2,5 uur webinar en 1,5 uur praktijk.

Schrijf u hier meteen in.

Volgende webinars zijn reeds achter de rug MAAR kunnen nog steeds worden aangevraagd voor uw bedrijf:
Infosessies ‘Psychosociaal welzijn in Coronatijden’ door de psychosociale dienst van CLB Externe Preventie

‘Help, ik ben de weg even kwijt in deze coronatijden‘
Maakt u zich de laatste tijd ook meer zorgen? Lukt het u moeilijk om negatieve gevoelens en gedachten van u af te zetten? We geven u praktische tips en technieken mee om uw hoofd piekervrij te maken. Door ruimte te laten voor het uitwisselen van de eigen ervaringen zetten we bovendien in op verbondenheid en kan u leren van elkaar.

‘Help, onze organisatie werkt (weer) in corona tijden‘
Maakt u zich als werkgever of leidinggevende zorgen over uw medewerkers in deze Coronatijden? Merkt u op dat uzelf als werkgever of leidinggevende geconfronteerd wordt met nieuwe vraagstukken hierdoor? En bent u benieuwd wat u kan doen om
medewerkers gerust te stellen (bij opstart van de werkzaamheden)? We focussen op een praktisch stappenplan dat u als kapstok kan gebruiken om de bezorgdheden intern om te buigen en zo samen met uw medewerkers gemotiveerd aan het werk te blijven of weer op te starten.


E-learning
Een e-learning is een online opleiding die ontwikkeld werd door gebruik te maken van onder andere animaties, filmpjes, voice-overs of een quiz. Deze opleiding vindt dus niet live plaats maar kan op eender welk moment gevolgd worden. Deze vorm van opleiding is steeds zeer kort en krachtig.

CLB Academy heeft de e-learning ‘Beeldschermwerk’ ontwikkeld in samenwerking met de experts Ergonomie van CLB Externe Preventie. Zowel op kantoor als tijdens uw thuiswerk is het van belang dat u zichzelf een goede houding aanmeet en hiertoe uw computer, tafel, stoel, … correct hebt ingesteld. Zo voorkomt u fysieke klachten en verbetert u uw concentratie!

Tijdens de e-learning ‘beeldschermwerk’ maakt onze ergocoach Sam u bewust van uw huidige ergonomische situatie én leert hij u meteen hoe u uw zitpositie aanpast en uw werkplek correct instelt. Sam geeft u bovendien de tijd om dit ook meteen in de praktijk te doen, zodat u na de e-learning ergonomisch kan verder werken. U kan ter afsluiting nog 2 pdf’s downloaden waarop de belangrijkste do’s, don’ts, tips en tricks visueel worden samengevat.

Interesse in deze e-learning voor uzelf of uw medewerkers? Vraag ze dan snel aan via academy@clbgroup.be.

Uiteraard zijn er ook opleidingen die we niet kunnen digitaliseren. Denk bijvoorbeeld aan onze 7-daagse opleiding ‘Preventieadviseur niveau III’ of onze ‘6-daagse payroll’ opleiding. Deze opleidingen gaan we herplannen van zodra we hiervoor groen licht krijgen vanuit de overheid. U krijgt dan ook een persoonlijk bericht, zodra de (her)planning van een bestelde opleiding concreet is.

De opleidingen van dit najaar gaan gewoon door zoals gepland. Neem een kijkje in ons opleidingsaanbod op www.clbgroup.be/academy en schrijf u in.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op