11.04
2018

Inspectiecampagne uitzendarbeid

De Algemene Directie Toezicht op het Welzijn op het Werk (FOD Werkgelegenheid) organiseert een inspectiecampagne rond de veiligheid en de gezondheid van uitzendkrachten. Deze campagne kadert in een Europees initiatief dat wordt georganiseerd door het Europese Comité van de Hoge Vertegenwoordigers van de Arbeidsinspectie en bevat een luik over grensoverschrijdende uitzendarbeid.

De inspectiecampagne, die een verbetering van de arbeidsomstandigheden op het oog heeft, loopt tijdens het jaar 2018.

Uit ongevalsstatistieken blijkt immers dat uitzendkrachten (en tijdelijke werknemers) vaker het slachtoffer zijn van een arbeidsongeval dan vaste werknemers. Een gebrek aan ervaring maar ook een gebrekkige informatie over de veiligheids- en gezondheidsrisico's zou hiervan de oorzaak zijn.

In 2009 voerde de FOD WASO ook al een inspectiecampagne uit. Hieruit bleek dat werkpostfiches vaak ontbraken of slecht waren ingevuld. Ook de 'formulieren van gezondheidsbeoordeling' waren dikwijls afwezig. De risico-analyse was vaak niet uitgevoerd, opleiding ontbrak, PBM's waren niet voorzien ...

Deze inspectiecampagne kadert in een Europese campagne en focust zich zowel op de uitzendbedrijven als op de inlenende bedrijven.

 

Bron: FOD WASO

 

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur

Peter Neven

Directeur Risicobeheer
Contacteer ons
CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30