05.10
2017

Tournée minerale voor smartphonegebruikers

De Vlaming is verslaafd aan zijn smartphone. Deze stelling is al bevestigd door allerlei onderzoeken. Eenvoudige observatie leert ons trouwens hetzelfde. Altijd en overal zijn mensen met dit kleinood bezig. Naar analogie met obesitas is er trouwens al een nieuw woord voor uitgevonden: digibesitas (een sterke afhankelijkheid van zowel de smartphone als van sociale media). Eén op zeven Vlamingen zou deze ‘aandoening’ in min of meerdere mate hebben.

En zoals obesitas met een dieet moet behandeld worden, is dit ook nodig voor digibesitas. Omdat een crashdieet zelden langdurige verbetering geeft hebben het Veiligheidsinstituut van Antwerpen, de Gezinsbond en enkele universiteiten een campagne op poten gezet die ons moet helpen te ‘genezen’ van deze ‘ziekte’.

De campagne start in januari 2018 en loopt tot eind 2020. De smartphone weggooien is (meestal) geen optie, en dit wordt dan ook niet gevraagd van de ‘patiënten’. Via een website en een app (toch weer) gaat men proberen ons een inzicht te doen krijgen in onze problemen. In tweede instantie moeten deze tools dan helpen om een aantal tijdverslindende gewoontes af te leren. Een aantal meestal eenvoudige zaken moeten als resultaat geven dat we gelukkiger worden.

De campagne richt zich op twintigers en dertigers, maar ook oudere smartphoneaddicten kunnen er hun voordeel uit halen. De website met tips en tricks zou eind januari 2018 gelanceerd worden. De app volgt dan in de loop van 2018.

Wanneer de website operationeel gaat komen we hier zeker nog op terug.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur

Peter Neven

Directeur Risicobeheer
Contacteer ons
CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30

CLB Verzekeringen is gesloten op vrijdag 2 november 2018.