Al sinds hun opstart – nu zo’n 20 jaar geleden – werkt het Hasseltse restaurant Taratata samen met CLB Group. “Ik kwam bij hun terecht via onze toenmalige boekhouder”, vertelt zaakvoerder Christoph Smets. “Hij deelde alleen maar positieve verhalen over hun samenwerking. Ik heb dus vrij snel de knoop doorgehakt en ben zelf met CLB Group in zee gegaan. En ook na al die jaren zijn we nog erg tevreden met de diensten van CLB Group.”

Wij riepen vanaf dag één de hulp in voor onze loonberekeningen, arbeidscontracten en de medische controle van onze medewerkers. “Ook toen we van een éénmanszaak overstapten op een vennootschap deden we beroep op de expertise van CLB Sociaal Secretariaat”, licht Christoph toe. “Daar kwamen heel wat formaliteiten bij kijken waar je zelf geen duidelijk zicht op hebt. Maar dankzij het juiste advies verliep de overstap heel vlot.”

“Ik vertrouw blindelings op de experten van CLB Group”

Waarom CLB Sociaal Secretariaat zo’n grote hulp is voor Taratata, weet Christoph snel te duiden: “We runnen een relatief kleine zaak met een stabiel aantal vaste werknemers. Maar het gebeurt weleens dat iemand

een andere job op het oog heeft en vrij snel wil vertrekken. Dan is het handig om even naar onze dossierbeheerders te bellen om na te vragen hoe we met een bepaalde situatie om moeten gaan.” Ook bij de inschakeling van jobstudenten krijgt Taratata de nodige hulp: “We werken heel vaak met vaste jobstudenten. CLB Sociaal Secretariaat regelt alle contracten voor ons, hetgeen het proces bijzonder aangenaam maakt.”

Of het advies van onze experten ook voor Christoph zelf kristalhelder is? “Ik moet eerlijk toegeven dat ik hen blindelings vertrouw. Loonadministratie is zo’n complex gegeven geworden, dat het moeilijk is om nog met alles mee te zijn. De experten van het sociaal secretariaat zijn altijd op de hoogte van de kleinste wijzigingen in de regelgeving. Ik laat die taak dus met veel plezier én met een gerust hart aan hen over. Ze leggen natuurlijk wel uit wat er allemaal beweegt. In de mate van het mogelijke probeer ik alles te onthouden (lacht).”

“Altijd snel verder geholpen”

Uit al die jaren ervaring met onze diensten, weet Christoph dat hij bij vragen of problemen op elk moment de telefoon kan nemen: “We worden altijd verder geholpen, wie er ook opneemt aan de andere kant van de lijn. Je kan niet verwachten dat elke CLB-medewerker op de hoogte is van je dossier, maar we merken dat de collega’s bij CLB Sociaal Secretariaat sterk op elkaar ingespeeld zijn en elkaar snel en efficiënt op de hoogte brengen. Op die manier weten ze ons altijd vrij direct te adviseren.”

Ludwig Vaes - General Manager Smartlync

"Persoonlijke touch maakt het verschil"

R&B Consulting - Stema Metaalwerken - RGB Castings - Wim Reynaerts

“We werken al enkele jaren samen met CLB Group en zijn klant bij zowel het sociaal secretariaat, de verzekeringen als de dienst externe preventie. In de metaalwereld is het erg belangrijk dat alle medewerkers op vlak van welzijn goed opgevolgd worden. De preventieafdeling voert regelmatig controles uit en begeleidt medewerkers indien nodig bij specifieke problemen.

Bij CLB krijg je altijd een duidelijk antwoord op je vragen. Ze reageren snel en bij een vraag verwijzen ze je meteen door naar de juiste specialist binnen CLB. Als mijn contactpersoon tijdelijk niet beschikbaar is, neemt een andere medewerker mijn vraag de dag zelf nog over. Die betrokkenheid trekken ze trouwens door op elk niveau van de organisatie.

Na een diefstal werd ik uitstekend begeleid door CLB Verzekeringen. Elk verzekeringskantoor kan een verzekering afsluiten, maar professionele ondersteuning in een moeilijk dossier (mét positieve uitkomst) is zeker niet vanzelf- sprekend. CLB is en blijft een belangrijke partner voor ons.”

;
CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30