Communicatiebureau Idearté is al 15 jaar trouwe klant bij CLB Group en doet momenteel beroep op de afdelingen Sociaal Secretariaat, Verzekeringen en Externe Preventie. “Tijdens onze samenwerking met CLB groeiden we van 4 tot 16 medewerkers”, vertelt zaakvoerder Patricia Robinne. “Met de groeipijnen rekende CLB professioneel af.”

Letterlijk en figuurlijk dichtbij
“Op onze beurt hebben wij ook CLB Group zien groeien”, gaat Patricia verder. “CLB is een goede klant van ons. Wij hebben indertijd zelfs nog hun lanceringsverhaal uitgeschreven. Toen al zag ik veel potentieel in de groep. Hun schitterende evolutie verbaast me dan ook niet. Onze vroege betrokkenheid zorgt tot op vandaag voor
een warme band en samenwerking.” Ook de fysieke nabijheid vindt Patricia best belangrijk: “Wij zitten met Idearté in Sint-Truiden, op een boogscheut van Alken dus. Die kleine afstand geeft mij extra gemoedsrust. Verder is het natuurlijk erg handig dat ze alle diensten onder één dak verzamelen. Doordat CLB zich specialiseert in verschillende niches weet je dat al je dossiers bij de juiste professionals terechtkomen.”


“Samen met CLB Group gegroeid”


CLB als verlengde van Idearté
Bij Idearté ontfermt de office manager zich over alle HR-aangelegenheden. CLB Group fungeert dus als een externe HR-dienst legt Patricia uit: “Zelf zijn we niet altijd op de hoogte van alle mogelijkheden in verband met ons personeel. Welke trajecten bestaan er voor nieuwkomers, hoe kunnen we het voordeligst uitbreiden, hoe pak je het best een ontslag aan, … Op vragen als deze biedt CLB ons elke keer opnieuw deskundige en duidelijke antwoorden. Bovendien reageren hun medewerkers altijd to the point. Zo communiceren wij zelf ook het liefst.”


Snelheidsrecord
Dat CLB Group snel handelt kan Patricia Robinne alleen maar beamen: “In snelheid kan niemand CLB kloppen. Op een dag kregen we bijvoorbeeld vroeger dan gepland een sollicitant over de vloer. Een uur voordat de kandidaat bij ons langskwam, contacteerden we het Sociaal Secretariaat voor een last minute loonberekening. Nog voordat de sollicitant aanbelde kregen we alle nodige info op een schoteltje gepresenteerd. Het zijn zo’n situaties die ons vertrouwen in CLB Group alleen maar doen groeien.”

Alelek - Hein De Bruyn

"Alelek ligt vlak naast CLB op het industriepark van Alken. Zoals dat goede buren betaamt zochten we vrij snel toenadering. Sindsdien is Alelek een tevreden klant. Vooral de persoonlijke betrokkenheid spreekt tot de verbeelding: werkelijk iedereen, van de dames aan de balie tot de eerstelijnsadviseurs en de dossierbeheerders, toont voeling met de klant.

Nooit krijg je een anonieme bediende aan de lijn die zomaar uit de lucht komt vallen. Integendeel, je wordt geholpen door iemand die je dossier kent. Omgekeerd geldt ook: omdat je een gezicht kan plakken op de dienstverlening ontstaat een zekere mate van verbondenheid.

Onze vragen, zowel inzake sociale wetgeving als ICT, worden nauwgezet opgevolgd. Hulpvaardigheid loopt als een rode draad door alle geledingen. CLB is voor ons een perfecte partner."

America Clean - Brecht Willemans

“CLB onderscheidt zich van andere sociale secretariaten in hun dienstverlening. De samenwerking verloopt snel, correct, vriendelijk en persoonlijk. Bovendien bieden de medewerkers van CLB een meerwaarde door met ons mee te denken.

 

Ook in hun juridisch eerstelijnsadvies blinken ze uit. Zo nemen ze het opstellen en verzenden van aangetekende brieven naar ons personeel volledig in eigen handen. Wij kunnen dus gerust zijn over een vlotte en correcte afhandeling, terwijl we ons concentreren op onze eigen kerntaken.

 

We kunnen op dezelfde uitstekende dienstverlening terugvallen in hun afdeling Externe Preventie. We werkten samen een absenteïsmebeleid uit en pasten ons arbeidsreglement daarvoor aan. Door regelmatig beroep te doen op een controlegeneesheer daalt de absenteïsmegraad opmerkelijk.”

;
CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30

CLB Verzekeringen is gesloten op vrijdag 2 november 2018.