Al zes jaar vertrouwt dienstenchequebedrijf Trixxo op de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk van CLB Group.

Overname zonder groeipijnen

Door de recente overname van dienstenchequebedrijf Clixxs, kreeg Trixxo plots te maken met een gigantisch werknemersbestand, vertelt Filip: “Met 6.500 mensen in dienst moet je aan strikte voorwaarden voldoen op vlak van preventie. Je kan je wel inbeelden dat het advies van CLB Group ons daarin bijzonder goed van pas kwam. Onze contactpersoon dacht zoals altijd grondig met ons mee. Hij had er zich snel vanaf kunnen maken door bijvoorbeeld te zeggen hoeveel extra preventieadviseurs we moesten aannemen. Maar daar was geen sprake van. In tegendeel. We kregen een erg pragmatische oplossing voorgeschoteld.” “Hoewel we sterk gegroeid zijn, blijven de risico’s voor ons bedrijf dezelfde als vóór de overname”, gaat hij verder. “Voor ons bleek het daardoor perfect mogelijk om regionaal werknemers op te leiden in een soort satellietfunctie onder de preventieadviseurs niveau 1. Zo worden die laatsten in belangrijke mate ontlast. Voor de opleidingen dreef CLB group haar maatwerk nog wat verder door. Wanneer ik bijvoorbeeld aangaf dat ik mijn werknemers liever geen vijf dagen opleiding laat volgen, kreeg ik al snel een even omvattend, driedaags programma voorgesteld.”

Van complexe vragenlijsten naar hapklare filmpjes

Dat CLB Group oplossingsgericht meedenkt met haar klanten, weet Filip Vandenweghe wel met meerdere voorbeelden te staven: “Het is niet eenvoudig om naar onze 6.500 huishoudhulpen te communiceren over de psychosociale risico’s van hun job. In plaats van ellenlange vragenlijsten uit te delen, waarvan ik de vragen zelf twee keer zou moeten lezen, werken we nu samen met CLB Group aan een reeks filmpjes die de materie heel gericht en op een verstaanbare manier uitleggen. De filmpjes maken het voor onze huishoudhulpen ook een pak eenvoudiger om op bepaalde aspecten te reageren. Door hier opnieuw heel praktijkgericht te werk te gaan, sloopt CLB Group alle taal- en niveaubarrières op een inventieve manier. Best knap!”

Toekomst

Vanaf 2018 zal het bedrijf ook beroep doen op de afdeling Medische Controle & Advies: “Zes jaar geleden ging onze voorkeur uit naar CLB Group omdat we op zoek waren naar een dienstengroep in Limburg. Al snel bleek dat we de juiste keuze gemaakt hadden. De snelheid waarmee ze onze vragen beantwoorden, de korte lijn met onze vaste contactpersoon, de flexibiliteit die
ze telkens opnieuw voor de dag leggen … Tot op vandaag betekent CLB Group een grote meerwaarde voor ons.”

Neven-Kempeneers - Bernadette Kempeneers

"Ongeveer 25 jaar geleden zijn mijn man en ik met een eigen fruitteeltbedrijf begonnen. Met regelmaat veranderen de wetgeving en regels in onze sector. Collega-fruittelers adviseerden ons om met CLB Group in zee te gaan. Sindsdien vertrouwen we blindelings op hun expertise. Hun medewerkers blijven continu op de hoogte en helpen ons altijd op een vriendelijke manier verder.

Ondertussen richtten onze twee zonen Frederique en Laurens Neven hun eigen bedrijf op als helpers in de land- en tuinbouw. Hun vlotte start hebben ze aan de CLB Group te danken. CLB hielp hen met het nodige papierwerk en bracht alles snel en correct in orde."

America Clean - Brecht Willemans

“CLB onderscheidt zich van andere sociale secretariaten in hun dienstverlening. De samenwerking verloopt snel, correct, vriendelijk en persoonlijk. Bovendien bieden de medewerkers van CLB een meerwaarde door met ons mee te denken.

 

Ook in hun juridisch eerstelijnsadvies blinken ze uit. Zo nemen ze het opstellen en verzenden van aangetekende brieven naar ons personeel volledig in eigen handen. Wij kunnen dus gerust zijn over een vlotte en correcte afhandeling, terwijl we ons concentreren op onze eigen kerntaken.

 

We kunnen op dezelfde uitstekende dienstverlening terugvallen in hun afdeling Externe Preventie. We werkten samen een absenteïsmebeleid uit en pasten ons arbeidsreglement daarvoor aan. Door regelmatig beroep te doen op een controlegeneesheer daalt de absenteïsmegraad opmerkelijk.”

;
CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30