In 2017 stapte het Wit-Gele Kruis Limburg over naar onze dienst voor Externe Preventie. Directeur personeel en organisatie Ingrid Vanweert weet nog perfect welke van onze troeven daartoe de doorslag gaf: “Bij CLB Externe Preventie gebeuren alle onderzoeken in het kader van gezondheidstoezicht op de medewerkers door een preventiegeneesheer-arbeidsgeneesheer. Dat gebeurt voorafgaand aan de aanwerving, periodieke gezondheidsbeoordeling, onderzoek bij werkhervatting enz.”

 

Het nut van regelmatige terugkoppelingen

In de beginfase van de nieuwe samenwerking ging het Wit-Gele Kruis Limburg samen met CLB Externe Preventie op zoek naar de best mogelijke manier om met elkaar te communiceren, vertelt Ingrid Vanweert: “In de opstartfase was er zeer frequent overleg met de hoofdarbeidsgeneesheer en onze arbeidsgeneesheer. Intussen maakten we kennis met alle arbeidsgeneesheren en hebben we minstens jaarlijks samen een gesprek. Ook Peter Van Nuffel komt twee keer per jaar bij ons langs om de werking te evalueren. Verder delen we een open bedrijfscultuur. We weten elkaar snel te vinden als er iets de kop opsteekt.”

 

“Transparante communicatie is nu eenmaal tijdsintensief”

Ook intern hecht de directeur personeel en organisatie veel belang aan duidelijke communicatie: “In het geval van een afwijkende tewerkstelling brengen we de medewerker in kwestie zorgvuldig op de hoogte van de

geldende afspraken. Zo ook voor de personeelsdienst en de leidinggevende. Vooraf overleg ik persoonlijk met de arbeidsgeneesheer welke oplossing aangeraden is, rekening houdend met de mogelijkheden binnen onze werking. Dat proces neemt veel tijd in beslag, maar schept wel de nodige duidelijkheid voor alle partijen.”

 

Stapsgewijs naar een nieuw gezondheidsbeleid

“Als werkgever spelen we ook een belangrijke rol op vlak van burn-outs en absenteïsme”, weet Ingrid Vanweert. “Samen met de arbeidsgeneesheren en de externe vertrouwenspersoon bekijken we grondig de situatie van vandaag en het actief beleid waar we in de nabije toekomst naartoe willen. CLB Externe Preventie begeleidt ons momenteel bij de uitwerking van een preventief en proactief beleid om de aanwezigheid van medewerkers te verhogen en daarnaast samen de arbeidsongeschikte medewerkers voor te bereiden op een hervatting. In eerste instantie rollen we dit uit in enkele afdelingen, om dan volgend jaar overal de switch door te voeren. Het eindresultaat moet in elk geval in het voordeel spelen van onze organisatie als geheel, onze individuele medewerkers en onze patiënten.”

Bouwbedrijf Dethier - Hilde Vranken

“Wij kunnen op CLB Group rekenen voor een vlotte en correcte loonberekening. Ze staan ook altijd klaar met waardevol advies en duidelijke antwoorden op al onze vragen rond tewerkstelling.

Het is een uitstekend gestructureerde onderneming. De doordachte structuur, de voortdurende evolutie in hun dienstverlening en de bekwame medewerkers zijn hun grootste troeven. Van de verwerking van je loonadministratie tot en met de uitbetaling sta je in nauw contact met een vaste dossierbeheerder.

Bovendien staat CLB Consult ons bij met professionele juridische begeleiding. De verschillende sociale deelgebieden zijn toegewezen aan vaste werknemers. Zo weet je altijd aan wie je welke vraag kan stellen. Net zoals bij CLB Sociaal Secretariaat en CLB Consult kan je ook bij CLB Externe Preventie terecht voor een brede en degelijke ondersteuning in ‘werk en welzijn’.

Hoewel je één van de vele klanten bent, voelt hun dienstverlening altijd aan als maatwerk.”

Intesa - Dieter Tuybens

"Dankzij de goede samenwerking tussen onze ICT-afdeling en CLB ICT & Hosting en op hun advies, verhuisden we onze servers zonder problemen naar het Proximus datacenter. Die beslissing levert niets dan voordelen op. De enorme flexibiliteit is er een van. We kunnen onze professionele documenten en mails vanop elke locatie veilig raadplegen. Hierdoor moeten onze medewerkers niet iedere dag op kantoor aanwezig zijn.

Een ander voordeel is dat CLB onze servers beheert en kan ingrijpen als er iets fout loopt. Weten dat experts voortdurend voor ons klaar staan, geeft een goed gevoel!"

 

;
CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30