04.06
2019

CLB Group viert 30ste verjaardag met aanstelling van CIO

Sven Vanoirbeek, zo luidt de naam van de eerste CIO (chief information officer) in de geschiedenis van CLB Group. Zijn doel? De HR-dienstengroep klaarstomen voor een digitale toekomst. “Digitalisering zal zowel klanten als onze eigen werknemers ten goede komen”, zegt Sven. Onze klanten kunnen via data inzicht krijgen over hoe hoog bijvoorbeeld het ziekteverzuim in de toekomst wordt. Of hoeveel arbeidsongevallen er zich dreigen voor te doen... Bovendien ontlast technologie medewerkers van repetitieve en/of administratieve opdrachten, waardoor er tijd vrijkomt voor hun kerntaak.”

 

Sven Vanoirbeek startte zijn carrière als consultant. Concreet verdiende hij zijn strepen als ontwikkelaar, analist en teamleader voor uiteenlopende CRM- en andere softwareprojecten. Bij CLB Group komt Sven in een vertrouwd huis terecht: sinds 2014 begeleidde hij er als consultant verschillende projecten.

 

De vraag naar een digitale transformatie van het HR-beleid weerklinkt almaar luider”, zo verklaart Christophe Peters (Algemeen Directeur bij CLB Sociaal Secretariaat) de aanwerving. “Sven krijgt een overkoepelende functie op groepsniveau. Zo bouwen we intern de nodige kennis op.”

 

Een digitale glazen bol

De nieuwbakken CIO heeft een hoop werk op de plank liggen. Sven Vanoirbeek is er rotsvast van overtuigd dat technologie KMO’s ten goede kan komen: “Digitale tools vereenvoudigen de personeelsadministratie. Als werknemers online bijvoorbeeld zelf hun verlof aanvragen, werktijd (lees: overuren) registreren, hun nieuw adres doorgeven bij een verhuis,… zorgt dit voor een administratieve vereenvoudiging bij HR-managers en zaakvoerders.”    

 

Maar de ambities reiken verder. “Door digitaler te werken, beschikken we over enorm veel data. Dat zal het voor CLB Group mogelijk maken om rapporteringen ter beschikking te stellen. Klanten kunnen op hun beurt berekeningen en simulaties maken. Hoe meer vergelijkingsmateriaal er voorhanden is, hoe beter we aan de hand van artificiële intelligence de toekomst in soortgelijke bedrijven kunnen voorspellen. Door algoritmes op de data los te laten, kan een werkgever bijvoorbeeld het ziekteverzuim inschatten. Maar er vallen evengoed voorspellingen te maken van arbeidsongevallen, waarmee je jouw preventiebeleid kan onderbouwen,” klinkt het bij Sven.

 

30 kaarsjes

De stap naar digitalisering valt samen met de 30ste verjaardag van het groeibedrijf CLB Group. De HR-groep uit Alken evolueerde de jongste jaren van een kleine lokale speler naar een uit de kluiten gewassen KMO, met een 180-tal medewerkers en meer dan 9.000 klanten.

 

Met een dergelijke schaalgrootte is digitale ondersteuning broodnodig. De nieuwe CIO wil daarom niet alleen klanten bekeren, hij besteedt ook de nodige aandacht aan de interne keuken: “We hebben extra mankracht nodig om verder te kunnen groeien. Daarom zijn we op zoek naar gemotiveerde medewerkers. Maar we merken dat er schaarste op de arbeidsmarkt heerst”, verklaart Eddy Withofs (Gedelegeerd Bestuurder CLB Group). “Daarom brengen we onze werkprocessen momenteel nauwkeurig in kaart, en willen we onze huidige medewerkers ontlasten van repetitieve administratieve taken. Op die manier verhogen we onze capaciteit. Onze mensen krijgen namelijk de handen vrij om klanten zo persoonlijk mogelijk op te volgen.”

 

Over CLB Group: CLB Group, Care for Life and Business is een HR-dienstengroep die bestaat uit zes divisies: Sociaal Secretariaat, Consult, Externe Preventie, Medische Controle, Verzekeringen en ICT & Hosting. Er zijn meer dan 180 medewerkers tewerkgesteld en CLB Group vertegenwoordigt meer dan 9.000 klanten met + 50.000 werknemers.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op