02.06
2017

Annualisering van de kleine flexibiliteit

Hoe het was…

Het systeem van kleine flexibiliteit biedt de werkgevers de mogelijkheid om in te spelen op de onregelmatige activiteit van hun onderneming; ze kunnen piekroosters voorzien voor periodes van toegenomen activiteit en dalroosters voor kalmere periodes.

Daarbij moeten gelijktijdig de volgende grenzen gerespecteerd worden:

  • maximum 2 uur onder of boven de standaard dagelijkse grens;
  • maximum daggrens van 9 uur;
  • maximum 5 uur onder of boven het standaard weekrooster;
  • maximum weekgrens van 45 uur;
  • de gemiddelde arbeidsduur moet gerespecteerd worden binnen een referteperiode van maximum 12 maanden.

Om zijn flexibele uurregeling toe te passen, zal de werkgever de toepasselijke uurroosters (het normale uurrooster of de alternatieve piek- of dalroosters) tenminste 7 dagen op voorhand op een zichtbare en toegankelijke plaats in de lokalen van zijn onderneming moeten aanplakken. Het is niet mogelijk om werknemers tewerk te stellen buiten de uurroosters van het arbeidsreglement.

Op het einde van elke betaalperiode moet de werkgever een loon betalen dat wordt berekend op basis van de gemiddelde wekelijkse arbeidsduur die in de overeenkomst wordt vermeld.

De uren die buiten het uurrooster worden gepresteerd, zijn echte overuren die onderworpen zijn aan de algemene regel.

 

Wat is nieuw?

 

Sinds 1 februari 2017 werd de referteperiode op 1 kalenderjaar gebracht. De onderneming kan ook kiezen voor een andere periode van 12 opeenvolgende maanden, maar een kortere referteperiode is niet meer mogelijk.

Een overgangsmaatregel bepaalt wel dat de cao’s, die uiterlijk op 31 januari 2017 gesloten en neergelegd werden, evenals de bepalingen die uiterlijk op 31 januari 2017 opgenomen werden in het arbeidsreglement, ongewijzigd van kracht blijven. In die gevallen kan er dus wel nog een kortere referteperiode dan 12 maanden bestaan. 

De flexibele uurregeling moet ingevoerd worden bij cao of door aanpassing van het arbeidsreglement. Het bestaande cascadesysteem, waarbij een invoering via het arbeidsreglement enkel mogelijk was bij gebrek aan een cao, werd afgeschaft.

 

Bron: Wet d.d. 5 maart 2017 betreffende werkbaar en wendbaar werk, B.S. 15 maart 2017.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

  • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
  • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
  • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30