08.06
2018

Binnenkort start het WK voetbal: waarop moet u letten?

Op donderdag 14 juni 2018 wordt de aftrap voor het WK voetbal in Rusland gegeven. Als de voetbalgekte echt losbarst, zou dit ook gevolgen kunnen hebben voor de werking van uw onderneming.

 

 

Mogen werknemers tijdens de werkuren het WK voetbal via internet volgen?

Ook tijdens het WK voetbal moeten werknemers hun arbeidsovereenkomst correct uitvoeren. Werknemers zullen dus geen voetbalmatchen kunnen kijken tijdens hun werkuren, tenzij de werkgever hiervoor toestemming geeft. De werkgever kan zijn werknemers ook verbieden om tijdens de werkuren internet voor privédoeleinden te gebruiken.

U kan hierover afspraken vastleggen in een internetpolicy.

 

Wanneer dit mogelijk is voor de werkorganisatie, zou u ook kunnen overwegen om tijdelijk of voor bepaalde dagen een ander uurrooster toe te staan. Dit kan uiteraard enkel in onderling akkoord tussen werkgever en werknemer. Een werkgever kan dus nooit verplicht worden om dit te doen. Mocht u dit toch toestaan, zorg dan zeker dat u hiervoor de nodige aanpassingen aan de arbeidsovereenkomst en/of een afwijkingsregister voorziet zodat u bij een eventuele controle van de sociale inspectie in orde bent.

 

Is het voor werknemers toegelaten om in voetbalkledij te komen werken?

Werknemers zullen de regels en afspraken die binnen de onderneming gelden over werkkledij of beschermende kledij ook tijdens het WK voetbal moeten respecteren. De werkgever kan bepaalde regels inzake werkkledij aan de werknemers opleggen met het oog op het waarborgen van de veiligheid, de hygiëne of het imago van de onderneming. Wanneer bijvoorbeeld de veiligheid in het gedrang zou komen, kan u dus zeker reageren. Heeft u hierover afspraken opgenomen in het arbeidsreglement, dan kunnen deze regels en eventuele sancties indien nodig ook toegepast worden.

 

Wat als de werkgever een evenement organiseert tijdens een voetbalmatch?

Sommige werkgevers organiseren een evenement in het kader van het WK voetbal en spreken bijvoorbeeld af om na de kantooruren samen naar de match van de Rode Duivels te kijken.

In dat geval kan de werkgever best een aantal maatregelen nemen om de mogelijke aansprakelijkheid te beperken mocht een werknemer na afloop van het evenement een ongeval of schade veroorzaken.

Wanneer een werknemer een ongeval krijgt op weg naar huis na zo’n activiteit georganiseerd door de werkgever, kan dit ongeval immers ook beschouwd worden als een arbeidsongeval.

 

Het is daarom aangewezen om duidelijk aan de werknemers mee te delen dat de deelname aan deze activiteit zich buiten de kantooruren situeert en dat deze deelname op vrijwillige basis gebeurt.

De werkgever kan ook best de regels die in het arbeidsreglement opgenomen werden in het kader van het preventiebeleid inzake alcohol nog even in herinnering brengen bij zijn werknemers. Bijkomend kan de werkgever aan zijn werknemers melden dat het indien nodig na afloop van het evenement aangewezen kan zijn om te kiezen voor alternatief vervoer.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

  • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
  • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
  • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30