26.06
2020

Corona: fase 4 van het afbouwplan vanaf 1 juli 2020

De  Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, heeft een akkoord bereikt over fase 4 van het afbouwplan met ingang van 1 juli 2020. Wij geven u alvast een overzicht van enkele belangrijke beslissingen die werden genomen.

Met ingang van 1 juli 2020 mogen onder bepaalde voorwaarden weer openen:

 • Zwembaden en wellnesscentra;
 • Pretparken en binnenspeeltuinen;
 • Theaters en bioscopen;
 • Casino’s en speelzalen;
 • Congreszalen;
 • Receptie- en feestzalen met een limiet van 50 personen.

Eén van de voorwaarden voor de heropening is de toepassing van protocollen. Daarnaast gelden de algemene regels die al van kracht zijn voor andere activiteiten, zoals het verplicht in acht nemen van de veiligheidsafstand, het invoeren van tijdslots en crowd management, het schoonmaken van de infrastructuur en het dragen van mondmaskers, wat nog steeds sterk wordt aanbevolen.

De volgende activiteiten mogen nog niet hervatten:

 • Activiteiten gelinkt aan het nachtleven, zoals nachtclubs;
 • Massa-evenementen.

Vanaf 1 juli 2020 zal het ook opnieuw mogelijk zijn om activiteiten met publiek te organiseren.
Voor reguliere evenementen in permanente structuren zoals theaters, bioscopen, tribunes en congreszalen zal dit mogelijk zijn op voorwaarde dat de protocollen strikt nageleefd worden.
Voor éénmalige evenementen in de publieke ruimte zal er een online-instrument beschikbaar gesteld worden, dat als referentie zal gelden voor de lokale overheden bij het verlenen van vergunningen voor deze evenementen.
Er zal voor deze evenementen een capaciteitslimiet gelden van 200 personen indien de activiteit binnen plaatsvindt en van 400 personen voor activiteiten die buiten plaatsvinden.
Wanneer de gezondheidssituatie het toelaat, kan deze capaciteitslimiet vanaf 1 augustus 2020 verdubbeld worden.

Bron: www.crisiscentrum.be

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

 • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
 • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
 • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

maandag - donderdag
8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag
8u - 12u en 13u - 15u

CLB Externe Preventie
maandag - vrijdag
8u - 12u en 13u - 16u30