15.07
2016

Flexi-jobs: aanpassing fiscale behandeling bezoldiging op til

Flexi-jobs: aanpassing fiscale behandeling bezoldiging op til

 

De ministerraad van 30 juni 2016 keurde op voorstel van minister van Financiën, Johan van Overtveld, een amendement goed op het wetsontwerp over diverse bepalingen, inzake de flexi-jobarbeidsovereenkomst.

 

Momenteel moet op het loon van een flexi-werknemer geen bedrijfsvoorheffing worden ingehouden. Alle bezoldigingen die in uitvoering van een flexi-jobarbeidsovereenkomst toegekend of uitbetaald worden, zijn immers van inkomstenbelastingen vrijgesteld.

Voor de sociale zekerheid is de vrijstelling beperkter: enkel het flexiloon en het flexivakantiegeld zijn uitgesloten uit het loonbegrip. Voor de werknemer is het nettoloon gelijk aan zijn brutoloon. De werkgever betaalt op dit loon geen gewone socialezekerheidsbijdragen, maar enkel een bijzondere patronale bijdrage van 25%.

Voor de loonvoordelen die niet onder het flexiloon vallen, zoals de bedrijfswagen, geldt deze specifieke regeling niet; de sociale behandeling eigen aan het specifieke loonvoordeel is van toepassing.

 

Het amendement stelt enkel het flexiloon en het flexivakantiegeld vrij van belastingen.

Alle voordelen die op het sociale vlak uitgesloten zijn uit het loonbegrip vallen daar dus niet onder. Hierin inbegrepen zijn vergoedingen waarvoor een bijzondere bijdrage geldt, zoals de voordelen met betrekking tot een bedrijfswagen.

 

De inwerkingtreding wordt voorzien op de bezoldigingen die in het kader van een flexi-jobarbeidsovereenkomst worden betaald of toegekend vanaf 1 oktober 2016.

 

Het amendement wordt voor advies aan de Raad van State voorgelegd. Mogelijk wordt de regeling dus nog gewijzigd. Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

 

Bron: persbericht ministerraad van 30 juni 2016.

 

 

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

  • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
  • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
  • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30