28.06
2019

Het periodiek gezondheidstoezicht is gewijzigd

Sommige werknemers moeten jaarlijks op medisch onderzoek gaan bij de arbeidsarts. Het gaat om werknemers met een veiligheidsfunctie of een functie met verhoogde waakzaamheid en werknemers die een activiteit met een welbepaald risico uitoefenen.

Op 21 juni 2019 werd het periodiek gezondheidstoezicht grondig hervormd. Voortaan wordt het onderzoek onderverdeeld in twee delen: een gezondheidsbeoordeling (waaronder een klinisch onderzoek) door de arbeidsarts en aanvullende medische handelingen door verpleegkundigen, onder verantwoordelijkheid van de arbeidsarts.

De bedoeling van de hervorming is onder meer een (gedeeltelijke) oplossing te bieden voor het tekort aan arbeidsartsen.

Per risico bepaalt de Welzijnscodex om de hoeveel tijd de werknemer onderzocht moet worden door de arbeidsarts. Meestal is dit om de twee jaar. Bij werknemers die bv. in aanraking komen met kankerverwekkende stoffen, blijft een jaarlijks onderzoek door de arbeidsarts verplicht. Bij nacht- en ploegenarbeid zonder bijzondere risico’s dient de werknemer om de 36 maanden langs te gaan bij de arbeidsarts.

In specifieke situaties die een negatieve impact hebben of kunnen hebben op de gezondheidstoestand van de werknemer kan de arbeidsarts beslissen dat de werknemer vaker op onderzoek moet komen.

Afhankelijk van het risico kan de periodieke gezondheidsbeoordeling aangevuld worden met aanvullende medische handelingen. Ze worden uitgevoerd door de arts zelf of door verpleegkundigen, maar de resultaten van het onderzoek worden steeds geïnterpreteerd door de arbeidsarts.

De aanvullende medische handelingen:

  • kunnen bestaan uit biomonitoring (bloedonderzoek, urinetests, longfunctietests, …) maar ook uit specifieke vragenlijsten;
  • kunnen zowel plaatsvinden voorafgaand aan het onderzoek als tussen twee periodieke onderzoeken in.

Vindt de arbeidsarts de resultaten van de aanvullende medische handelingen ongewoon, moet hij de werknemers contacteren om na te gaan of een tussentijds onderzoek noodzakelijk is.

Vanaf 21 juni 2019 moet de werkgever ook de werknemers jaarlijks informeren over hun mogelijkheid om een spontaan onderzoek bij de arbeidsarts aan te vragen.

 

Bron: K.B. van 14 mei 2019 tot wijziging van de codex over het welzijn op het werk, wat het periodiek gezondheidstoezicht betreft, B.S. 11 juni 2019.

 

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

  • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
  • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
  • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30