04.05
2017

Uw werknemer is ziek op een feestdag. Wie moet die dag betalen?

Ononderbroken ziekteperiode

Indien de feestdag valt binnen de eerste 30 kalenderdagen na aanvang van de ziekteperiode, dan moet u als werkgever deze feestdag betalen.

Indien de feestdag daarentegen na de 30ste kalenderdag na aanvang van de schorsing valt, dan betaalt de mutualiteit deze feestdag.

 

Herval

Indien u een werknemer in dienst heeft die na een werkhervatting van minder of meer dan 14 dagen hervalt en terug arbeidsongeschikt wordt, dan bent u als werkgever weer verplicht om de feestdag te betalen die binnen de 30 kalenderdagen van de tweede schorsing valt.

Enkel wanneer de werkhervatting beschouwd moet worden als een mislukte poging tot werkhervatting (bv. wanneer de werkhervatting slechts enkele uren duurde), dan begint er geen nieuwe periode van 30 kalenderdagen te lopen en blijft de ongeschiktheidsperiode gewoon doorlopen.

 

Opeenvolgende schorsingen

Uw werknemer neemt vakantie van 24 april 2017 tot en met 7 mei 2017. Vanaf 8 mei 2017 wordt hij ziek en hij blijft ziek tot en met 9 juni 2017. Moet u de feestdagen in die periode betalen?

U moet de feestdagen betalen tijdens de volledige duur van de schorsing wegens jaarlijkse vakantie. De feestdag van 1 mei 2017 moet u dus betalen. Nadien wordt uw werknemer ziek en geldt de regel dat u alle feestdagen moet betalen binnen de 30 kalenderdagen na aanvang van de ziekte. De periode van 30 dagen start op 8 mei 2017; bijgevolg moet u ook de feestdagen van 25 mei 2017 (O.L.H.-Hemelvaart) en 5 juni 2017 (Pinkstermaandag) betalen.

M.a.w. wanneer verschillende schorsingen elkaar opvolgen, dan begint bij elke nieuwe schorsingsgrond een nieuwe periode van gedekte feestdagen te lopen.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

  • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
  • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
  • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30