03.05
2019

Verhoging quotum vrijwillige overuren

Op 23 april 2019 hebben de sociale partners binnen de Nationale Arbeidsraad (NAR) besloten om via een collectieve arbeidsovereenkomst het maximale quotum vrijwillige overuren per kalenderjaar te verhogen. Het aantal vrijwillige overuren per kalenderjaar wordt opgetrokken van maximaal 100 uren tot maximaal 120 uren.

Een werknemer kon sinds 1 februari 2017 ingaan op het aanbod van zijn werkgever om jaarlijks maximum 100 overuren te presteren, zonder specifieke motivatie. Het quotum kan door een algemeen verbindend verklaarde cao verhoogd worden tot maximum 360 overuren. In de NAR-cao van 23 april 2019 werd het maximale quotum vrijwillige overuren per kalenderjaar opgetrokken van 100 overuren naar 120 overuren. De mogelijkheid om per kalenderjaar het maximale aantal vrijwillige overuren verder op te trekken via een (sectorale) algemeen verbindend verklaarde cao tot 360 uren blijft bestaan. Opgelet: een aantal sectoren hadden reeds gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het quotum te verhogen (vb. PC 302 en PC 320).

Voor de vrijwillige overuren moet er geen specifieke reden zijn om deze te presteren en dienen er ook geen formaliteiten nageleefd te worden. Alvorens er vrijwillige overuren kunnen gepresteerd worden, moet er wel een schriftelijke overeenkomst gesloten worden tussen werkgever en werknemer waaruit het akkoord van de werknemer blijkt. Deze kan voor de duur van maximum 6 maanden afgesloten worden en moet indien nodig hernieuwd worden. De vrijwillige overuren geven in principe recht op loon en overloon, maar moeten niet ingehaald worden.

 

Bron: Collectieve arbeidsovereenkomst nr. 129 van 23 april 2019 van de Nationale Arbeidsraad betreffende vrijwillige overuren.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

  • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
  • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
  • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30