26.04
2019

Vrijstelling van prestaties tijdens de opzeggingstermijn: pas uw overeenkomst aan!

Wanneer een werkgever besluit om zijn werknemer te ontslaan, kan dit hetzij via een opzeggingstermijn, hetzij via de uitbetaling van een verbrekingsvergoeding.

Wordt het ontslag betekend met een opzeggingstermijn, moet de werknemer deze in principe komen uitwerken. De werkgever en werknemer kunnen echter in onderling akkoord afspreken dat de werknemer de termijn niet moet presteren en dus vrijgesteld wordt van prestaties. Zijn contract blijft verder lopen tot het einde van de opzeggingstermijn en de werkgever betaalt het loon gewoon verder volgens de normale betalingsperiodes.

Bij een vrijstelling van prestaties tijdens de opzeggingstermijn moet de werkgever vanaf 29 april 2019 de betrokken werknemer schriftelijk informeren van diens verplichting om zich, binnen de maand nadat de vrijstelling is toegekend, in te schrijven bij de gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling van het gewest waar de werknemer zijn woonplaats heeft (VDAB, Actiris, Emploi formation SPW Wallonie, Arbeitsamt ).

In het schriftelijk akkoord waarin de modaliteiten van de vrijstelling van prestaties worden geregeld, kan u dus vanaf 29 april 2019 best een extra bepaling hierover toevoegen.

 

Bron: Wet van 7 april 2019 betreffende de sociale bepalingen van de jobsdeal, B.S. 19 april 2019, 2e editie.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

  • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
  • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
  • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30