31.01
2020

Werkbaarheidscheques en verhoging KMO-portefeuille verlengd tot 31 december 2020

Werkbaarheidscheques maken het voor de werkgever mogelijk om een scan (of meting) aan te kopen om de werkbaarheid voor de werknemers in kaart te brengen of een begeleiding om een scan (of meting) uit te voeren. Onder begeleiding verstaat men o.a. het opstellen van een werkbaarheidsplan of het opvolgen van de veranderingen op het vlak van de werkbaarheid binnen de onderneming. De overheid komt voor 60% tussen in de kosten, de werkgever moet zelf nog 40% van de kosten dragen.

Daarnaast werd de KMO-portefeuille voor ‘werkbaar werk’ tijdelijk verhoogd. Deze kan gebruikt worden voor acties rond werkbaar werk en andere acties, op voorwaarde dat er reeds acties rond werkbaar werk werden genomen binnen de KMO-portefeuille. De overheid komt bij kleine ondernemingen voor 40% van de totale kosten tussen, bij middelgrote ondernemingen gaat het om 30%. De werkgever moet dus zelf nog 60% of 70% van de kosten dragen.

De deadline voor de aanvraag van beide maatregelen lag op 31 december 2019.

De werkbaarheidscheque werd verlengd tot 31 december 2020 en zal zowel voor de profit- als de socialprofitsector toegankelijk zijn. De verhoging van de KMO-portefeuille werd verlengd voor dezelfde periode.

Het Departement Werk en Sociale Economie geeft hierover bovendien infosessies in Gent en Leuven waarbij beide maatregelen worden voorgesteld en waarbij u op weg geholpen wordt om de steun aan te vragen.

 

Gent: Virginie Lovelinggebouw (VAC Gent)

Woensdag 19 februari 2020 van 10u tot 12u

Woensdag 4 maart 2020 van 10u tot 12u   

                                          

Leuven: Dirk Boutsgebouw (VAC Leuven)

Woensdag 11 maart 2020 van 10u tot 12u

 

Voor meer informatie en eventuele inschrijving op één van de infosessies kan u terecht op de website www.vlaanderen.be.

 

Bron: www.vlaanderen.be/werkbaarheidscheque-en-verhoging-kmo-portefeuille.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

  • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
  • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
  • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30