26.10
2018

26 oktober is nationale actiedag tegen woninginbraken

Stijging in het aantal inbraken


De dagen worden korter, het wordt sneller donker en het aantal inbraken neemt toe. U kunt zich daartegen beschermen door o.a. uw huis goed te beveiligen. Als uw huis toch wordt bezocht door inbrekers is een goede diefstalverzekering geen overbodige luxe! Ondanks het feit dat bepaalde voorwerpen vaak een emotionele waarde hebben die niet te verzekeren valt, kan een inbraakverzekering schade toch enigszins beperken door de waarde van uw gestolen goederen en de eventuele schade te vergoeden.

Een week tegen woninginbraken: onderneem actie!

Tijdens de actieweek worden heel wat sensibiliseringsacties georganiseerd in heel het land. Op de website www.1dagniet.be kan je meteen kijken welke initiatieven er in jouw provincie voorzien zijn.

Staat er niets gepland in jouw buurt of heb je zelf een leuker idee? Organiseer dan gewoon zelf jouw eigen sensibiliseringsactie! Op de website vind je allerlei tips om een goed initiatief te organiseren. Zo kan je leuke activiteiten bedenken om de buren beter te leren kennen, een inbraakpreventiewandeling regelen met de wijkagent of een wandeltocht maken op de actiedag om ongewone situaties in de buurt op te merken.

Preventietips

Op de campagnesite vind je de belangrijkste preventietips om je woning goed beveiligd de wintermaanden in te loodsen.

Ken je de diefstalpreventieadviseur al?

Wist je trouwens dat je gratis beroep kan doen op een diefstalpreventieadviseur om je te helpen bij de beveiliging van je woning? Het gaat dan om een politieman of gemeenteambtenaar die gratis bij jou thuis langskomt om in je woning te overlopen welke maatregelen je kan nemen om inbrekers af te schrikken. Hij legt dan ook meteen de zwakke punten van jouw woning bloot.

Interesse? Surf naar de website van besafe en geef je postcode in om een diefstalpreventieadviseur in jouw buurt te vinden.

Let op voor valse preventieadviseurs

Alerte burgers signaleerden in het verleden weleens dat er mogelijk valse diefstalpreventieadviseurs actief waren in hun gemeente. Een onbekende belde dan aan en stelde voor het huis te controleren op inbraakveiligheid.

Weet echter dat een preventieadviseur nooit onaangekondigd langskomt maar altijd na een afspraak die door medewerkers van de dienst welzijn en preventie wordt vastgelegd. Je weet dus vooraf wie er wanneer voor een advies zal langskomen.

Een gewaarschuwd burger is er twee waard!


Stijging in het aantal inbraken


De dagen worden korter, het wordt sneller donker en het aantal inbraken neemt toe. U kunt zich daartegen beschermen door o.a. uw huis goed te beveiligen. Als uw huis toch wordt bezocht door inbrekers is het handig wanneer u een goede diefstalverzekering heeft afgesloten. Ondanks het feit dat gestolen voorwerpen vaak een emotionele waarde hebben die niet te verzekeren is, kan een inbraakverzekering de pijn enigszins verzachten door vergoeding van (een gedeelte van) de waarde van uw verloren voorwerpen en eventuele schade.

 

Bronnen: www.1dagniet.be & besafe

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Bart Schepers

Verantwoordelijke CLB Verzekeringen
Contacteer ons

In de kijker

In samenwerking met AIG, een wereldwijd gerenommeerde verzekeringsmaatschappij, kan CLB Verzekeringen u een polis aanbieden met een zeer ruime dekking tegen de gevolgen van cybercriminaliteit.

Eventuele schade door u of uw klanten geleden ten gevolge hacking of uitschakelen van uw netwerk, wordt door deze polis ruimschoots vergoed.

 

 

Informatie ivm Kilometerheffing!

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30