20.06
2019

Toegankelijkere rechtsbijstandverzekering door nieuwe wet

De kogel is door de kerk, de langverwachte hervorming van de rechtsbijstandverzekering is een feit. Na lange discussies keurde de kamer recent het wetsvoorstel goed. Wij zetten graag de belangrijkste punten voor u op een rij.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?
Een rechtsbijstandverzekering biedt in essentie vergoeding voor kosten van rechtshulp. U kan de verzekering afsluiten als aanvullend of als alleenstaand. De verzekering is niet verplicht, maar zeker zinvol. Een rechtsbijstandverzekering kan u afsluiten voor diverse terreinen, aangepast aan uw noden.

Waarom was een verandering nodig?
De hervorming komt er op vraag van minister van justitie Koen Geens. Zijn doel was om de rechtsbijstandverzekering toegankelijker te maken.

Wat verandert er concreet?
Dankzij de nieuwe wet is een rechtsbijstandverzekering fiscaal aftrekbaar. U kan een polis tot 310 euro inbrengen en krijgt hier 40% van terug. Concreet betekent dat een belastingvermindering tot 124 euro.

Onder welke voorwaarden kan u van de voordelen genieten?
- Burgerlijke zaken dienen verzekerd te worden tot minstens € 13.000.
- Strafzaken tot minstens € 13.500.
- Bouwgeschillen en echtscheidingen tot minstens € 6 750 euro.

Wanneer treedt de wet in werking?
We wachten momenteel nog op de publicatie van het koninklijk besluit in het staatsblad. Daarna treedt de wet in werking op de eerste dag van de vierde maand na de bekendmaking. We verwachten dat dit gebeurt in de zomer of het najaar van 2019.

Heeft u nog verdere vragen of wilt u graag een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Onze medewerkers bij CLB Verzekeringen helpen u graag verder. U kan hen bereiken via email: verzekeringen@clbgroup.be of via telefoon: 011 59 90 62.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Bart Schepers

Verantwoordelijke CLB Verzekeringen
Contacteer ons

In de kijker

In samenwerking met AIG, een wereldwijd gerenommeerde verzekeringsmaatschappij, kan CLB Verzekeringen u een polis aanbieden met een zeer ruime dekking tegen de gevolgen van cybercriminaliteit.

Eventuele schade door u of uw klanten geleden ten gevolge hacking of uitschakelen van uw netwerk, wordt door deze polis ruimschoots vergoed.

 

 

Informatie ivm Kilometerheffing!

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30