03.09
2019

U bent betrokken bij een auto-ongeval en raakt het niet eens met de tegenpartij, wat nu?

Bent u betrokken bij een auto-ongeval, dan dient u achteraf het Europese aanrijdingsfromulier in te vullen. Net als de tegenpartij ondertekent u het document en bezorgt u het terug aan uw makelaar. Die zorgt ervoor dat de schade geregeld wordt. Maar wat doet u best als u het niet eens raakt met de tegenpartij?

Hoe vult u een aanrijdingsformulier in?

Het Europese aanrijdingsformulier bevat drie delen: één voor de persoonlijke gegevens van uzelf, één voor de gegevens van de tegenpartij en één middenvak waar u de precieze omstandigheden van het ongeval invult. Het is belangrijk om het document zo correct en volledig mogelijk in te vullen.

Zo maakt u bijvoorbeeld een schets van de aanrijding. Geen probleem als beide partijen dezelfde visie hebben over wat er gebeurde maar geen evidentie als de meningen over de oorzaak van het ongeval verschillen.

Uw mening verschilt van de tegenpartij, wat doet u best?

  • Vul zelf een aanrijdingsformulier in met uw visie over het ongeval.
  • Neem voldoende foto’s en bezorg ze samen met het eigen formulier aan uw makelaar (Uw verzekeraar en die van de tegenpartij zullen de aansprakelijkheid van het ongeval onderzoeken).
  • Onderteken nooit een ingevuld aanrijdingsformulier waarmee u niet akkoord gaat (u verklaart dat u akkoord gaat met de neergepende feiten en hebt later geen houvast meer).
  • U kan de politie contacteren. Dit is in principe niet nodig bij een ongeval zonder gewonden maar het kan wel.

Hebt u nog vragen in verband met uw autoverzekering? Contacteer dan CLB Verzekeringen voor meer info!

Bron: https://blog.allianz.be/

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Bart Schepers

Verantwoordelijke CLB Verzekeringen
Contacteer ons

In de kijker

In samenwerking met AIG, een wereldwijd gerenommeerde verzekeringsmaatschappij, kan CLB Verzekeringen u een polis aanbieden met een zeer ruime dekking tegen de gevolgen van cybercriminaliteit.

Eventuele schade door u of uw klanten geleden ten gevolge hacking of uitschakelen van uw netwerk, wordt door deze polis ruimschoots vergoed.

 

 

Informatie ivm Kilometerheffing!

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30