Meubelen Neven in Diepenbeek bestaat al meer dan tachtig jaar. “In die periode passeerden verschillende sociale secretariaten de revue”, vertelt financieel directeur Danny Philtjens. “Bij CLB Group vonden we uiteindelijk wat we nodig hadden. Intussen zijn we acht jaar bij hen aangesloten, en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Wij zijn heel tevreden over hun aanpak en expertise.”

De voornaamste reden voor Meubelen Neven om naar CLB Group over te stappen? “Hun persoonlijke aanpak. Ons vorig sociaal secretariaat was een van de grootste spelers op de markt, maar dat vertaalde zich ook in hun communicatie. We moesten vaak lang wachten op antwoorden en waren niet meer dan een nummertje. En dat terwijl Meubelen Neven een echt familiebedrijf is.”

 

Verdiende reputatie van betrouwbare partij

Via via kwam Danny bij CLB Group terecht. “Ik ben van Alken afkomstig, waar ook CLB Group zijn thuishaven heeft. Ze staan er in de wijde omgeving om bekend hét sociaal secretariaat bij uitstek te zijn voor de kleine middenstander. Een verdiende reputatie, zo bleek achteraf.”

Al bij de overstap naar CLB Group ondervond Danny dat hij in een betrouwbare omgeving terechtkwam. “Ze screenden onze volledige personeelsadministratie, somden alle pijnpunten op en adviseerden wat beter kon. Ik kan nu op mijn twee oren slapen dat ik mee ben met de regels en wetgeving, want CLB Group houdt ons regelmatig op de hoogte van nieuwigheden en veranderingen.”

 

Allesbehalve evident, wel veel waard

Ook niet onbelangrijk is dat CLB Group verschillende diensten onder één dak heeft. “Naast hun sociaal secretariaat, kozen we ook voor hun externe preventiedienst en hun medische controles. Superhandig: nemen we een nieuwe werknemer aan, dan wordt dit in één weg doorgegeven aan de controledienst. Dat bespaart mij een hoop tijd en administratieve rompslomp.”

De sleutel tot succes is volgens Danny de samenwerking met één vaste contactpersoon. “Hij kent Meubelen Neven op zijn duimpje. Bel ik met een vraag, dan krijg ik meteen antwoord. Zitten we met een probleem omtrent werknemers, dan denkt hij mee over de beste oplossing. Zo’n vertrouwenspersoon is allesbehalve evident, maar wel veel waard.”

Neven-Kempeneers - Bernadette Kempeneers

"Ongeveer 25 jaar geleden zijn mijn man en ik met een eigen fruitteeltbedrijf begonnen. Met regelmaat veranderen de wetgeving en regels in onze sector. Collega-fruittelers adviseerden ons om met CLB Group in zee te gaan. Sindsdien vertrouwen we blindelings op hun expertise. Hun medewerkers blijven continu op de hoogte en helpen ons altijd op een vriendelijke manier verder.

Ondertussen richtten onze twee zonen Frederique en Laurens Neven hun eigen bedrijf op als helpers in de land- en tuinbouw. Hun vlotte start hebben ze aan de CLB Group te danken. CLB hielp hen met het nodige papierwerk en bracht alles snel en correct in orde."

America Clean - Brecht Willemans

“CLB onderscheidt zich van andere sociale secretariaten in hun dienstverlening. De samenwerking verloopt snel, correct, vriendelijk en persoonlijk. Bovendien bieden de medewerkers van CLB een meerwaarde door met ons mee te denken.

 

Ook in hun juridisch eerstelijnsadvies blinken ze uit. Zo nemen ze het opstellen en verzenden van aangetekende brieven naar ons personeel volledig in eigen handen. Wij kunnen dus gerust zijn over een vlotte en correcte afhandeling, terwijl we ons concentreren op onze eigen kerntaken.

 

We kunnen op dezelfde uitstekende dienstverlening terugvallen in hun afdeling Externe Preventie. We werkten samen een absenteïsmebeleid uit en pasten ons arbeidsreglement daarvoor aan. Door regelmatig beroep te doen op een controlegeneesheer daalt de absenteïsmegraad opmerkelijk.”

;
CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30