Nick Cuppers is verantwoordelijk voor de planning en de productie bij Lakkerij Vandermaesen, een specialist in poederlakken uit Tessenderlo. “Ons bedrijf bestaat van in 1970. Maar het is de laatste jaren sterk gegroeid. Daarom zochten we versterking voor alle veiligheidsaspecten. Die
zoektocht bracht ons in 2007 bij CLB Group. En sindsdien vinden we er dé antwoorden voor alles wat met welzijn op het werk te maken heeft.”

Nick apprecieert de snelheid en de juridische zekerheid die de CLB Group-begeleiding garandeert: “Intussen zijn we hier met 33 medewerkers aan de slag, verdeeld over twee geautomatiseerde lakstraten en twee cabines voor manueel maatwerk. Daarvoor roepen we dan ook graag de hulp in van Gert bij CLB Group.
Hij is onze vaste preventie-adviseur waarmee we geregeld samenzitten.”

Meteen reactie

“Naast de veiligheidspreventie schakelen we CLB Group ook in voor bijvoorbeeld de medische keuringen en op de momenten dat we een controlearts nodig hebben. Hoe groter de groep medewerkers, hoe meer nood je hebt aan een allround adviseur. Want hoe reageer je het best op iemand met
een alcoholprobleem? Of … bij een geval van racisme op de werkvloer? Daarvoor komt de begeleiding van CLB Group als geroepen. Na een telefoontje of een mail gaan ze bij CLB Group meteen aan de slag. Hun experts zoeken uit hoe je zo een situatie juridisch en sociaal oplost. En ze geven ons op heel korte termijn een duidelijk plan van aanpak. Zo zijn we zeker dat alles wettelijk
correct verloopt. Maar meer nog, we zijn ook zeker dat we het welzijn van onze collega’s duurzaam verbeteren.”

Maandelijks overleg


“Lakkerij Vandermaesen heeft zijn groeispurt gehad. Zouden we verder groeien, dan moeten we in verschillende ploegen beginnen werken. En … we zouden moeten verhuizen, want ons bedrijfsterrein is helemaal volgebouwd. Daarom willen we alles graag zo houden. Inclusief de intensieve begeleiding
door CLB Group. Want dankzij de zekerheid die CLB Group garandeert, hebben wij meer tijd en energie om te investeren in klantencontacten en productiekwaliteit.”

“Gert komt elke maand naar hier. Tijdens onze meetings bespreken we algemene en specifieke elementen. Met die totaalaanpak blijven we elk veiligheidsonderdeel van onze bedrijfsvoering monitoren. Door efficiënt in te grijpen, pakken we uitdagingen aan voor ze een probleem worden. Net omdat CLB Group zoveel
expertises onder een dak verzamelt, zitten we echt wel safe. Daarom bouwt Lakkerij Vandermaesen tijdens de komende jaren graag verder op het bestaande vertrouwen.”

R&B Consulting - Stema Metaalwerken - RGB Castings - Wim Reynaerts

“We werken al enkele jaren samen met CLB Group en zijn klant bij zowel het sociaal secretariaat, de verzekeringen als de dienst externe preventie. In de metaalwereld is het erg belangrijk dat alle medewerkers op vlak van welzijn goed opgevolgd worden. De preventieafdeling voert regelmatig controles uit en begeleidt medewerkers indien nodig bij specifieke problemen.

Bij CLB krijg je altijd een duidelijk antwoord op je vragen. Ze reageren snel en bij een vraag verwijzen ze je meteen door naar de juiste specialist binnen CLB. Als mijn contactpersoon tijdelijk niet beschikbaar is, neemt een andere medewerker mijn vraag de dag zelf nog over. Die betrokkenheid trekken ze trouwens door op elk niveau van de organisatie.

Na een diefstal werd ik uitstekend begeleid door CLB Verzekeringen. Elk verzekeringskantoor kan een verzekering afsluiten, maar professionele ondersteuning in een moeilijk dossier (mét positieve uitkomst) is zeker niet vanzelf- sprekend. CLB is en blijft een belangrijke partner voor ons.”

Renilde Colla - Bestuurder SB Heedfeld

“Na al die jaren samenwerking én de sterke groei van CLB Group, zijn we nog steeds onder de indruk van de persoonlijke aanpak”

;
CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op