Kinderdagverblijf Het Appeltje is onderdeel van GO! Next campus De Eik in Wellen. De 9 medewerkers zorgen er niet alleen voor kinderopvang, maar bekommeren zich ook om voor- en naschoolse opvang, vakantie-opvang én sportkampen. Van een kleine kribbe waar kleuters rechtstreeks naar het instapklasje doorstroomden, ontwikkelde Het Appeltje zich tot een “alles-onder-één-dak” oplossing voor kinderen tot 12 jaar. Deze uitbreiding bracht echter ook een grotere behoefte met zich mee om deskundigen in te schakelen voor onder andere loonbeheer en contracten.

Bij Het Appeltje staan kwaliteit, laagdrempeligheid en warmte centraal. De opvang is een tweede thuis voor kinderen, die er - vaak al sinds ze baby zijn - elke dag komen. Daar ligt dan ook de focus van de medewerkers: zich inzetten voor het welzijn van de kinderen. Wat eerst een kleinschalig project was – gerund door de directie en leerkrachten van de basisschool – is ondertussen een vzw met een aanzienlijk takenpakket geworden. Kathleen Haesen is de coördinator die alles in goede banen leidt, samen directeur van basisschool de Eik en afgevaardigd beheerder van het Appeltje, Stéphan Jans.

PARTNER DIE BEGRIJPT WAT WIJ DOEN
“Sinds 2017 werken we nauw samen met CLB Group,” vertelt hij. “We hadden eerst een bureau in Brugge, maar we voelden de behoefte aan een lokale en betrokken partner. Iemand die dezelfde ‘taal’ spreekt als wij en onze habitat begrijpt. Ik kende CLB Group omdat mijn vrouw al met hen had samengewerkt voor de personeelsadministratie van haar winkel. Dus gingen we bij hen ons licht opsteken. Dat is ondertussen uitgegroeid tot een duurzame samenwerking.”

Coördinator Kathleen Haesen treedt Stéphan bij. “De kracht van CLB Group ligt niet alleen in hun nauwe betrokkenheid en lokale aanwezigheid, maar ook in hun proactieve en oplossingsgerichte aanpak. Of het nu gaat om loonberekening, contracten, of het vinden van creatieve oplossingen voor een specifiek probleem, CLB Group staat altijd paraat met deskundig advies en praktische ondersteuning. Ik krijg bijna onmiddellijk antwoord als ik iets vraag en ik heb ondertussen een leuke connectie opgebouwd met mijn contactpersonen. Dat zijn echt toffe madammen. En we hebben een aantal leerlingen wiens ouders ook bij CLB Group werken. Dat schept een band.”

“Ik vind het heel belangrijk dat alle lonen correct worden berekend en dat mensen op tijd hun centen krijgen,” benadrukt Stéphan. “Wij hebben daar geen kaas van gegeten, dus we zijn heel blij met een partner die ons daar zo goed in ondersteund. Maar daarnaast denken ze mee als we ergens tegenaan botsen. Zo vonden we zelf geen goede oplossing voor onze leerkrachten die sportkampen gingen geven. CLB Group kwam met een voorstel om dit te regelen binnen de structuur van de vzw, wat maakte dat onze medewerkers perfect in orde waren voor hun prestaties. En dat zelfs met kleine fiscale impact!”

“We profiteren volop van hun kennis en expertise en leren daardoor elke dag zelf nog bij,” vult Kathleen aan. “Het is ook heel handig dat ze meerdere diensten onder één dak hebben. Zo werken we ook met CLB Group voor onze medische onderzoeken.”

Voor Het Appeltje is de samenwerking met CLB Group een essentieel onderdeel geworden van hun succesverhaal, waarin kwaliteit, betrokkenheid en vertrouwen samenkomen. Zo slagen ze erin om elke dag een warme omgeving te creëren voor kinderen, ouders én hun eigen medewerkers.

;
CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op