• CLB Group /
  • Nieuws /
  • EPC niet-residentiële gebouwen (NR): ook voor jou een wettelijke verplichting!
03.03
2024

EPC niet-residentiële gebouwen (NR): ook voor jou een wettelijke verplichting!

Wellicht kende je al het energieprestatiecertificaat voor woningen of appartementen (verplicht sinds 2008). Vanaf 2024 en 2025 worden er bijkomend voor eigenaars van een kantoorgebouw, handelspand, school, sporthal, overheidsgebouw, woonzorgcentrum... nieuwe verplichtingen opgelegd door het Vlaams Energie- en Klimaat Agentschap (VEKA). Enkel gebouwen met als hoofdbestemming landbouw of industrie vallen niet onder deze regelgeving.

Wellicht kende je al het energieprestatiecertificaat voor woningen of appartementen (verplicht sinds 2008). Vanaf 2024 en 2025 worden er bijkomend voor eigenaars van een kantoorgebouw, handelspand, school, sporthal, overheidsgebouw, woonzorgcentrum... nieuwe verplichtingen opgelegd door het Vlaams Energie- en Klimaat Agentschap (VEKA). Enkel gebouwen met als hoofdbestemming landbouw of industrie vallen niet onder deze regelgeving. Belangrijk om te vermelden is dat dit nieuwe EPC niet residentieel (EPC NR) als nulmeting zal worden gehanteerd met mogelijke financiële gevolgen naar investeringskosten op korte en middellange termijn. Het belang van dit certificaat en de bijhorende correcte opmaak mag zeker niet onderschat worden.

Het Energieprestatiecertificaat niet-residentieel bestaat uit twee delen m.n. de energiescore en het energielabel. Zo krijgt de eigenaar/gebruiker een idee van het energieverbruik van het gebouw en de hoeveelheid hernieuwbare energie die momenteel benut wordt. Hieraan worden echter ook wettelijke verplichtingen gekoppeld voor wat betreft de investeringen qua hernieuwbare energie in de nabije toekomst!

Voor verdere vragen of een vrijblijvende offerte, contacteer de ingenieurs-energiedeskundigen van CLB Group zodat we samen kunnen streven naar een duurzame en betaalbare toekomst! 

Contacteer Robbe Boeckx: r.boeckx@clbgroup.be - 0474 13 82 97

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op