Ontdek onze webinars

CAO 149 (betreffende aanbevolen of verplicht telewerk) werd in het leven geroepen omwille van de coronacrisis. Telewerken heeft ontegensprekelijk een aantal positieve kanten,  maar ons mentaal welzijn kan sterk onder druk komen te staan door de aanpassingen die we hebben moeten doormaken en nog steeds doormaken. 

Daarom is er vanuit CLB Academy (i.s.m. CLB Externe Preventie) een pakket aan online-diensten samengesteld.

Deze webinars hebben zowel op het mentale, het fysieke als het organisatorische aspect van telewerken betrekking.

Met werkbaarheidscheques kan u zelfs tot € 10.000 steun krijgen om te investeren in welzijn binnen uw organisatie!

 

 

Help, ik ben de weg even kwijt in deze coronatijden!
Dit webinar moet de deelnemers helpen komaf te maken met stress, angst en piekeren in coronatijden en is op maat van iedereen die met deze problemen kampt.

 

(Thuis)werken aan welzijn
In dit webinar, dat zich zowel op werknemers als op leidinggevenden richt, leert de deelnemers een goede omschakeling te maken naar telewerken. We zetten in op verbondenheid met uzelf, uw team en uw organisatie. De deelnemers krijgen een zicht op psychosociale risico’s verbonden aan thuiswerk en leren hoe u een aangename en gezonde (thuis)werkomgeving kan creëren.

 

Ga voor hoger engagement en motivatie in telewerkende teams
Dit webinar richt zich voornamelijk tot bedrijfsleiders, teamleiders, managers en leiderschapsteams. Men leert er hoe men de teamcohesie, het engagement en de motivatie in een telewerkend team kan versterken tijdens elk (on- én offline) contact. De training bestaat idealiter uit 3 sessies maar kan op maat van de onderneming georganiseerd worden. Elke sessie bestaat uit 30 minuten theorie gecombineerd met  ervaringsgerichte oefeningen en interactieve vragen om de theorie te concretiseren, gelinkt aan de dagelijkse realiteit van de deelnemers. De deelnemers krijgen na de sessie telkens kleine opdrachten mee om de integratie van het geleerde te stimuleren. Voor wie de 3 modules volgt, kan er ook nog een videocall van 1 uur voorzien worden als ondersteuning bij het toepassen van het geleerde in de praktijk.

 

Inzetten op de (veer)kracht van medewerkers
Medewerkers met een goede mentale veerkracht aanvaarden snel wat niet te veranderen is, zijn alert en kijken naar de toekomst. Ze slagen erin om een crisis betekenisvol te maken en zich te focussen op datgene dat belangrijk is. Iets waar uw onderneming de vruchten van plukt! Tijdens dit webinar, dat zich richt op werkgevers, leidinggevenden, hiërarchische lijn, HR en interne preventieadviseurs zetten we in op wat veerkracht en stress inhoudt en hoe u kan zorgen voor een positief, veerkrachtig en ondersteunend beleid voor werknemers.


Inzetten op mezelf: mijn (veer)kracht verhogen
Dit webinar richt zich dan weer op werknemers en probeert hen kennis over veerkracht te verschaffen. Op welke manier kan men hier efficiënt op inzetten om stress, overspannenheid, tegenslagen … op een goede manier het hoofd te bieden en hier zelfs sterker door te worden?


Help, onze organisatie werkt (weer) in coronatijden!
Maakt u zich als werkgever, leidinggevende of HR zorgen over uw medewerkers in deze coronatijden? Merkt u op dat u geconfronteerd wordt met nieuwe vraagstukken en bent u benieuwd wat u kan doen om medewerkers gerust te stellen (bij opstart van de werkzaamheden)? Dan kan dit webinar u helpen. We focussen op een praktisch stappenplan dat u als kapstok kan gebruiken om de bezorgdheden intern om te
buigen en zo samen met uw medewerkers gemotiveerd aan het werk te blijven of weer op te starten.

 

Beeldschermwerk (e-learning)


De doelgroep van deze opleiding is tamelijk simpel: iedereen die telewerkt, of hij of zij nu werkgever, leidinggevende of werknemer is. Iedereen kan immers vroeg of laat fysieke problemen ervaren door het werken in suboptimale omstandigheden.


Vanop afstand en in slechts 13 minuten:
1. kennen de medewerkers de risicofactoren voor het ontstaan van gezondheidsklachten door beeldschermwerk;
2. hebben ze inzicht in hun ergonomische situatie en persoonlijke risicofactoren;
3. krijgen ze concrete tips om gezondheidsklachten door beeldschermwerk te voorkomen;
4. stellen ze hun volledige werkplek ergonomisch in met behulp van digitale ergocoach.


Ze doen dit aan de hand van een korte bevraging met onmiddellijke feedback, animatiefilmpjes, oefeningen en downloadbare factsheets.

 

Microsoft Teams uitrollen in uw onderneming
Vaak worden online meetings opgezet zonder dat de deelnemers (en/of de organisatoren) de juiste opleiding gekregen hebben. Deze opleiding spitst zich toe op het inrichten van de Teams-omgeving zodat die
representatief is voor uw onderneming. Zo zal werken in Teams intuïtiever zijn voor uw medewerkers. We raden sterk aan om eerst hier tijd en aandacht aan te schenken, aangezien dit frustratie en tijdverlies later zal voorkomen.


Slapen kan u leren
Van alle mensen die slaap- of kalmeringsmiddelen gebruiken is 29% of ongeveer 1 op 3 hiermee gestart zijn sinds de invoering van de coronamaatregelen. Tijdens dit webinar leren de deelnemers een niet-medicamenteuze aanpak van slaapproblemen. Dit gebeurt enerzijds door inzicht te krijgen in de werking van de slaap en de oorzaken van slaapproblemen. Anderzijds wordt er een gedragsmatige aanpak aangeleerd, waarbij men beter leert omgaan met slaap. De opleiding richt zich tot alle werknemers (en werkgevers), zowel met als zonder slaapklachten.

 

Leidinggeven met impact!

In deze onrustige en onzekere periode wordt zelfs de beste leider op de proef gesteld! Tijdens het actieve infowebinar proeft u van de verschillende rollen van een leidinggevende. U krijgt zicht op uw sterktes en tegelijkertijd ziet u ook waar er nog werk aan de winkel is. Van bij de start kiezen we voor een aanpak waar u niet alleen leert uit modellen (de theorie). We zetten hard in op ervaringsuitwisseling in de groep.   

Samen staan we stil bij topics als:

- uw visie: waar wil u naar toe met uw team of bedrijf?

- uw netwerk: met wie omringt u zich?

- uw management stijl: hoe stuurt u mensen aan?

- uw coachende vaardigheden: hoe doet u mensen groeien?

- uw vaardigheden om veranderingen door te voeren

en nog veel meer… !

 

Graag meer info over onze opleidingen en webinars? Neem zeker een kijkje op www.clbgroup.be/academy

Deze webinars kunnen ook coronaproof als fysieke opleiding georganiseerd worden. Voor meer info hierover, contacteer ons via academy@clbgroup.be

 

Gaat de zon voor niets op?
Koken kost inderdaad nog altijd geld, maar de overheid doet haar duit in het zakje om de factuur wat te verlichten. In concreto gaat het om een tijdelijk verhoging (met een maximum van € 5.000) voor de opleiding van werknemers via de gekende kmo-portefeuille en om een verlenging van de werkbaarheidscheques.

Meer informatie vindt u op onderstaande adressen:
www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/subsidiedatabank/werkbaarheidscheque
www.clbgroup.be/externe-preventie/nieuws/en-we-werken-nog-lang-en-gelukkig/

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op