03.05
2021

En we werken nog lang en gelukkig

Meer dan ooit willen de regelgevers in dit land inzetten op verhogen op werkbaar werk en het algemeen welbevinden van onze medewerkers. En u als bedrijfsleider heeft er alle belang bij om deze gedachtegang te volgen. Te starten vanaf vandaag.

Zeker in deze tijden van Corona heeft het nieuwe werk-normaal niet alleen voor versnelde operationele uitdagingen gezorgd, maar ook voor een extra psychosociale én ergonomische belasting. Heeft u bij telewerk al eens stilgestaan dat het (opnieuw) belangrijk is om ook de thuiswerksituatie te evalueren en bij te stellen. Concreet gaat het over het aanpassen van het beeldscherm en bureau, bureaustoel… in het ‘thuiskantoor’ wel te verstaan.

Het psychosociale aspect is dan weer erg belangrijk wanneer men ‘heropstart’ en zélfs wanneer uw medewerkers uit een (lange) tijdelijke werkloosheid wegens Corona komen. Thuiszitten in tijdelijke werkloosheid door Corona of telewerk staat niet gelijk aan ‘zorgeloos’. Onderschat niet de verhoogde druk door Corona op de private sfeer, soms met zeer ernstige en dikwijls onzichtbare gevolgen voor de buitenwereld. De subtiele collegiale controle is tijdens het afgelopen jaar voor het grote gedeelte door telewerk weggevallen. Het is duidelijk dat deze situaties ook een grote impact kunnen hebben op u als werkgever en de geleverde werkkwaliteit.

Kortom, verleg uw focus op het mentale en lichamelijke welzijn van uw medewerker. Nu meer dan ooit. Veerkrachtigheid ontwikkelen via betrokkenheid en meer werkbaar werk.

 

WERKBAAR ‘WATTE’?

Werkbaar Werk is werk dat motiveert en kansen geeft om bij te leren. Zonder problematische werkstress en met een evenwichtige werk-privébalans. Voilà, in een notendop!

Goed nieuws komt in tweevoud! Soms toch. Naast de tijdelijke verhoging van de kmo-portefeuille wordt ook de verlenging van de werkbaarheidscheque toegekend en kan toegepast worden in een erg brede zin (*).

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Het heeft in deze Corona-tijden nog een extra dimensie gekregen. We kunnen dit gezegde bestendig omvormen tot ‘een mentaal gezonde geest, een ergnomisch gezond lichaam en een goede algemene gezondheid, zorgt voor een gelukkiger persoon’.

 

MEDEWERKERS ZIJN DE BESTE BEDRIJFS-AMBASSADEURS: HOU ZE GEZOND!

We hunkeren met z’n allen naar balans en zoeken handvaten om lang gelukkig en lang gezond te blijven. En vooral om deze verdomd (nog steeds) surrealistische tijd door te komen, privé en werk, als zaakvoerder, medewerker én mens. Toch mooi om als bedrijf deze diepe menselijke behoefte naar balans van uw medewerker te voeden en daardoor het algemeen welzijn in uw bedrijf te vergroten. Gelukkige medewerkers zijn immers de beste bedrijfs-ambassadeurs voor uw klanten!

Vergis u niet, de Corona-gevolgen heeft ons onderhuids allemaal geraakt. Ondervangt u deze gevolgen voldoende binnen uw organisatie? Of kan uw bedrijf een extra duwtje in de juiste richting gebruiken? CLB Group heeft de juiste experten in huis! Zo kan CLB Externe Preventie een waardevolle partner zijn en inspelen op de noden die u als bedrijf heeft. Werk werkbaar(der) maken kan mét de hulp van de werkbaarheidscheques (tot €10.000 subsidie pér onderneming!) (*).

 

OPLEIDINGEN DIE ERTOE DOEN 

2021 Is hét jaar van de opleidingen en de overheid doet hiervoor een bijkomende geste: tot €5.000 méér (*). Het gaat om een tijdelijke verhoging voor de opleiding van uw medewerkers en dit via de gekende kmo-portefeuille. Pluk op een gezonde manier de ‘hunker’ van uw medewerkers om terug met elkaar in contact te komen, om te kunnen delen. Zeker ten tijden van (nog) verplicht telewerk is de nood hoog.

CLB Academy zet in op opleidingen die er voor u toe doen.

Deze opleidingen (webinar of op locatie) zijn slechts enkele mogelijkheden van wat we voor uw onderneming kunnen organiseren. We inspireren u hieronder alvast:

 

Help, ik ben de weg even kwijt in deze Corona tijden!! >>

(Thuis)werken aan welzijn >>

Beeldschermwerk >>

Telewerk en ergonomie >>

Ga voor hoger engagement en motivatie in telewerkende teams >>

Inzetten op de (veer)kracht van medewerkers >>

Inzetten op mezelf: mijn (veer)kracht verhogen >>

Help, onze organisatie werkt (weer) in Corona tijden! >>

Microsoft teams uitrollen in uw onderneming >>

Slapen kan u leren >>

 

 

(*) Voorwaarden over het gebruik maken van deze verhoging van de kmo-portefeuille en verlenging werkbaarheidscheques zijn van toepassing. CLB Academy is erkend als dienstverlener in het kader van de KMO-portefeuille. Meer info mbt subsidies vindt u HIER.

 

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op