Nieuws

07.05
2020

De artsen van de werkende mens (deel 2)

In ons vorig CLB-nieuws behandelden we de taken van de controlearts en die van de arbeidsarts. De werknemer wordt in zijn loopbaan vaak nog met enkele andere dokters geconfronteerd. Vanuit de arbeidssituatie zijn dit voornamelijk de adviserend arts van de mutualiteit en de raadsarts van de
arbeidsongevallenverzekeraar. Ook deze twee artsen hebben hun eigen taken en hun eigen verantwoordelijkheden. Zoals vorige keer al aangehaald spreken we ook voor deze twee beroepsgroepen niet langer over geneesheren, maar over artsen.

25.04
2020

Corona update: versoepeling maatregelen veiligheidsraad

De veiligheidsraad heeft gisterenavond een versoepeling van de maatregelen aangekondigd, we brengen u een kort overzicht van de belangrijkste punten voor u als ondernemer:

06.04
2020

Het Coronavirus: Wat kan u als werkgever doen?

Checklist voor het naleven van maatregelen tegen coronavirus, Zonder zieke werknemers af, Geef aan de werknemers instructies over handhygiëne, hoest- en niesetiquette en over hoe te handelen ingeval van ziekte...

20.03
2020

Tips voor veilig thuiswerk

Bescherm ook thuis uw eigen data, de data van uw bedrijf, van klanten en leveranciers

18.03
2020

Corona-update 18 maart 2020

Bekijk onze video en ontdek welke maatregelen CLB Group neemt tegen het Coronavirus en wat dat voor u betekent.

05.03
2020

Wijziging werking door Coronavirus

Zoals u weet, zijn er ook in België gevallen van het nieuwe coronavirus ontdekt. De huisartsen en ziekenhuizen weten hoe ze snel een patiënt kunnen herkennen die mogelijk besmet is. Om het risico op besmetting voor onze controleartsen zo laag mogelijk te houden, nemen wij enkele maatregelen.

05.03
2020

De artsen van de werkende mens

Arbeidsarts, controlearts, adviserend arts, raadsarts… de werknemer (en misschien ook de werkgever) ziet soms door de bomen het bos niet meer.

16.01
2020

Preventie loont: een zieke werknemer kost u meer dan u denkt

Veel, zo niet de meeste, werkgevers zijn zich niet bewust van alle kosten die een zieke werknemer met zich meebrengt. Vaak denkt men dat met het betalen van het gewaarborgd loon alles betaald is. Dit is, zoals u door de titel van dit artikel al kon vermoeden, natuurlijk niet het geval.

10.10
2019

CLB Group loopt Dwars door Hasselt voor Hands Out vzw

Op zondag 13 Oktober 2019 zetten de dapperste sportievelingen van CLB Group hun beste beentje voor op Dwars door Hasselt. Dit om geld in te zamelen voor een goed doel nauw aan ons hart: Hands Out vzw.

15.07
2019

Ziektecontrole

Binnenkort zullen we uitgebreider ingaan op wat een afwezigheidsbeleid allemaal kan of moet inhouden. Vanuit een positieve benadering wordt trouwens ook wel eens van een aanwezigheidsbeleid gesproken. Eén van de ‘poten’ van zo’n beleid is alleszins controlegeneeskunde. Een af- of een aanwezigheidsbeleid mag zich echter niet beperken tot controle alleen, maar daarover dus later meer.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op