Nieuws

09.06
2021

Corona: Wat zijn de maatregelen vanaf 9 juni en hoe ziet de rest van de zomer eruit?

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben vandaag in het Overlegcomité beslist over een breed Zomerplan. Dit plan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk.

10.03
2021

Als u ziek bent, blijf dan thuis

‘Als u ziek bent, blijf dan thuis’ is inderdaad een van de regels die de overheid propageert in Coronatijden. Misschien is enige nuancering hier toch aan de orde...

05.03
2021

Het doorgedreven partnership van CLB Group en Descon

Het huidige aanbod van Descon en CLB Group is erg complementair op gebied van welzijn op de werkvloer. Zo willen wij onze positie versterken in de Kempen / Antwerpen op gebied van risicobeheer. Descon daarentegen wil hun klanten servicen in de regio Limburg en Vlaams-Brabant.

07.05
2020

De artsen van de werkende mens (deel 2)

In ons vorig CLB-nieuws behandelden we de taken van de controlearts en die van de arbeidsarts. De werknemer wordt in zijn loopbaan vaak nog met enkele andere dokters geconfronteerd. Vanuit de arbeidssituatie zijn dit voornamelijk de adviserend arts van de mutualiteit en de raadsarts van de
arbeidsongevallenverzekeraar. Ook deze twee artsen hebben hun eigen taken en hun eigen verantwoordelijkheden. Zoals vorige keer al aangehaald spreken we ook voor deze twee beroepsgroepen niet langer over geneesheren, maar over artsen.

25.04
2020

Corona update: versoepeling maatregelen veiligheidsraad

De veiligheidsraad heeft gisterenavond een versoepeling van de maatregelen aangekondigd, we brengen u een kort overzicht van de belangrijkste punten voor u als ondernemer:

06.04
2020

Het Coronavirus: Wat kan u als werkgever doen?

Checklist voor het naleven van maatregelen tegen coronavirus, Zonder zieke werknemers af, Geef aan de werknemers instructies over handhygiëne, hoest- en niesetiquette en over hoe te handelen ingeval van ziekte...

20.03
2020

Tips voor veilig thuiswerk

Bescherm ook thuis uw eigen data, de data van uw bedrijf, van klanten en leveranciers

18.03
2020

Corona-update 18 maart 2020

Bekijk onze video en ontdek welke maatregelen CLB Group neemt tegen het Coronavirus en wat dat voor u betekent.

05.03
2020

Wijziging werking door Coronavirus

Zoals u weet, zijn er ook in België gevallen van het nieuwe coronavirus ontdekt. De huisartsen en ziekenhuizen weten hoe ze snel een patiënt kunnen herkennen die mogelijk besmet is. Om het risico op besmetting voor onze controleartsen zo laag mogelijk te houden, nemen wij enkele maatregelen.

05.03
2020

De artsen van de werkende mens

Arbeidsarts, controlearts, adviserend arts, raadsarts… de werknemer (en misschien ook de werkgever) ziet soms door de bomen het bos niet meer.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op