Deconnectie
Algemeen
Inhoud
Het is avond, je zit in je zetel voor tv, maar toch check je intussen nog even je werkmails. Herkenbaar?
Als medewerker heb je tegenwoordig de mogelijkheid om digitaal continu met het werk verbonden te blijven. Reden genoeg om deconnectie binnen de organisatie bespreekbaar te maken. Deconnectiemomenten houden stress beheersbaar, waardoor we minder risico lopen op gezondheidsklachten.
In deze opleiding leggen we uit waarom deconnectie noodzakelijk is en geven we een concreet plan mee om hiermee aan de slag te gaan in de onderneming (en erbuiten).
De opleiding kadert in de verplichte vormings- en sensibiliseringsacties voor werknemers én leidinggevenden met betrekking tot het verstandig gebruik van digitale hulpmiddelen en de risico’s die verbonden zijn aan overmatige connectie, die organisaties met minstens 20 werknemers moeten ondernemen. Meer info kan u hier terugvinden: https://werk.belgie.be/nl/nieuws/drie-maanden-uitstel-de-praktijk-om-afspraken-te-maken-over-recht-op-deconnectie
Afspraken rond het recht op deconnectie dienen verplicht opgenomen te worden in het arbeidsreglement of een ondernemings-cao. Het neerleggen van de cao of de bezorging van een afschrift van het arbeidsreglement dient te zijn vervuld op 1 april 2023.
CLB helpt je graag verder met de vormings- en sensibiliseringsacties. Ontdek hier alle mogelijkheden: Deconnectie (clbgroup.be)
Doelstelling
Tips om te deconnecteren van het werk en te connecteren met onszelf.
Doelgroep
Preventie adviseurs, vertrouwenspersonen, teambegeleiders, managers, HR, medewerkers
Lesgever
Ons team van docenten bestaat uit verschillende vakspecialisten die allen een ruime praktijkervaring kunnen voorleggen.
Locatie
Opleidingen kunnen doorgaan op een door jou gekozen locatie.
Praktijkbenodigdheden
-
Attest
Na afloop ontvangt u een aanwezigheidsattest.
Subsidies & erkenningen
Komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille - Thema: personeelsmanagement