SUP 2024 - programma

« terug naar vorige pagina

08.00

Ontvangst met ontbijt 

Toegang tot de Leveranciers Beurs

08.30

Officiële opening studiedag

Uitreiking diploma's 'Aanvullende vorming preventieadviseur niveau 2'

09.00

Wijzigingen in de wetgeving

Traditiegetrouw start Werner Keppens de lezingen op de SUP met de meest recent verschenen wetgeving in het kader van welzijn op het werk.

 

Werner Keppens 
 Directiehoofd AD Toezicht op het Welzijn op het werk Antwerpen

 

09.45

Korte pauze

10.00

Een praktische blik op de nieuwe wetgeving ergonomie

De nieuwe ergonomiewetgeving, gepubliceerd op 15 mei 2024 en van kracht sinds 25 mei. Ontdek tijdens deze sessie de wijzigingen en toevoegingen aan boek VIII van de codex en leer hoe je deze praktisch kunt toepassen in jouw onderneming.

 

Mathias De Waele
 
Ergotherapeut met specialisatie fysieke revalidatie. Preventieadviseur ergonomie en actief als afdelingshoofd ergonomie bij CLB Group, gastdocent bij diverse instituten en ondervoorzitter van de Ergonomievereniging VERV.

11.00

Koffie- en netwerkingspauze met toegang tot de Beurs.

Tijdens deze pauze kan je deelnemen aan enkele demo’s.

11.30

Risicoanalyse chemische agentia: een praktische aanpak

Veel bedrijven hebben geen RA chemische agentia. Wij willen er mee voor zorgen dat je hiermee in orde bent vóór het inspectiebezoek. Deze opleiding biedt een eenvoudig stappenplan zodat iedereen hier makkelijk mee aan de slag kan gaan.

 

Christel Swinnen
 
Na 25 jaar bij een multinational, waarvan 15 jaar als arbeidshygiënist, startte zij in 2015 bij CLB de afdeling ‘Arbeidshygiëne’ op. Nu leidt zij deze succesvolle afdeling met vier arbeidshygiënisten en bedient zij diverse klanten.

12.30

BBQ lunch in walking dinner style

Mogelijkheid tot netwerking en toegang tot de Leveranciers Beurs. Tijdens deze pauze kan je deelnemen aan enkele demo's.

14.00

Getuigenis arbeidsongeval

Lars Van Rode deelt zijn verhaal over een ernstig arbeidsongeval en de impact op zijn leven en omgeving. Hij motiveert in zijn sessie om veilig te werken door zijn ervaringen en de lessen die hij leerde.

 

Lars Van Rode 
 Ervaringsdeskundige na een ernstig ongeval, inspireert met zijn positieve boodschap over het belang van veilig werken. Hij heeft 15 jaar ervaring in het geven van veiligheidssessies.

15.15

Interactieve theatervoorstelling 'Veiligheid onder spanning'

Klein Barnum brengt een interactieve voorstelling over arbeidsongevallen. Acteurs spelen herkenbare scènes uit de praktijk, belichten veiligheidsdilemma's en stimuleren discussie met het publiek. Humor en herkenning staan centraal om commitment en bewustwording te vergroten.

 

 

Klein Barnum is een theatergroep die interactieve leer- en sensibiliseringssessies verzorgt. Door sketches en publieksparticipatie bespreken ze realistische werksituaties en veiligheidsdilemma's.

16.15

Afsluitende receptie met een hapje en een drankje

 

« terug naar vorige pagina

 

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op