Veranderen van externe preventiedienst? Wij begeleiden je graag!

Hoe staat je externe dienst jou bij in de steeds veranderende wetgeving rond Welzijn op het Werk? Word jij voldoende ondersteund in de uitbouw van je welzijnsbeleid?

Dit is waar CLB Externe Preventie het verschil maakt bij meer dan 9000 bedrijven. We volgen het welzijnsbeleid van jouw onderneming of organisatie proactief op.

 

Vele bedrijven missen deze ondersteuning van hun huidige dienstverlener en willen graag overstappen. Dat kan zijn om verschillende redenen. Mis je op dit moment direct contact? Verloopt de communicatie gebrekkig of laat de opvolging te wensen over?

Veranderen van dienstverlener is niet zo complex als het lijkt. Zo pak je het aan!

 

Kan ik zomaar veranderen van externe preventiedienst?

Veranderen is zeker mogelijk, rekening houdend met volgende voorwaarde:

Als je wilt starten bij je nieuwe externe preventiedienst in 2025, dien je vóór 30 juni 2024 een opzegbrief te versturen naar uw huidige externe dienst. De opzegtermijn van een externe dienst is 6 maanden. Indien je graag vanaf 2025 met CLB Externe dienst wilt samenwerken, zullen wij alle vereiste stappen ondernemen om de overgang van je huidige externe preventiedienst naar CLB Externe Preventie vlot te laten verlopen.

 

Hoe kies je een nieuwe Externe Preventiedienst?

☑  Vlotte communicatie? Kies voor één contactpunt. Bij sommige externe diensten bestaat de ketting van communicatie vaak uit meerdere schakels. Het kan dus even duren voor je de juiste persoon bereikt om je verder te helpen. Nochtans is een goede communicatie essentieel vandaar dat u steeds een vaste contactpersoon krijgt toegewezen

☑  Let op de tools die ter beschikking worden gesteld. Welke tools reikt uw externe preventiedienst aan? Zijn ze gebruiksvriendelijk voor iedereen? De meeste dienstverleners maken gebruik van hun eigen tools. Vraag bij voorkeur op voorhand een demo aan zodat je kan zien of ze eenvoudig te hanteren zijn.

☑  Denk na over de manier van dienstverlening die past bij jouw bedrijf. Iedere externe dienst heeft zijn eigen manier van werken en expertise binnen tal van sectoren. Bekijk of hun aanbod overeenstemt met de noden van jouw bedrijf.

☑  Hou rekening met het kostenplaatje.  De jaarbijdrage voor een werknemer is wettelijk bepaald. De beheersbijdrage werkgever, kostprijs van technische onderzoek kunnen verschillen per externe dienst.  Vraag zeker wat allemaal inbegrepen is in het aanbod en wat extra kosten zijn. Is advies inbegrepen of moet je hiervoor extra bijbetalen? Breng alle kosten in rekening tijdens je vergelijking. 

Waarom kiezen voor CLB externe preventiedienst?

CLB Externe Preventie wil als meedenkende partner bedrijven en organisaties gelegen in de regio Limburg, Kempen en Antwerpen helpen bij de uitbouw van hun welzijnsbeleid en op die manier het welzijn van hun medewerkers verbeteren en/of optimaliseren. Onze CLB-welzijnsspecialisten begeleiden en adviseren je in de verdere realisatie van een proactief welzijnsbeleid binnen je onderneming.

Kiezen voor CLB Externe Preventie, is kiezen voor een organisatie met: 

Totale ontzorging van de klant – alle expertise onder één dak

Korte communicatielijnen

Kennis van zaken- proactief meedenkend

Persoonlijke benadering

Vaste contactpersoon (SPOC) met regelmatig overleg

Klantgerichte, flexibele, proactieve en dynamische aanpak waardoor er een win-winsituatie ontstaat voor werkgever en werknemer

Optimale ondersteuning op vlak van de wet welzijn voor jou en al je medewerkers

 

Wil je meer weten over onze Externe Preventiedienst of heb je hulp nodig bij het overstappen?
Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en we contacteren je zo snel mogelijk. 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op