08.07
2020

Een fietsverzekering, geen overbodige luxe

Ook al is telewerk nu nog de norm, de komende weken gaan meer pendelaars weer de weg op. En daarvoor is de fiets ideaal.

We gebruiken met z’n alle steeds meer de fiets. Dit uit ecologische overwegingen, om in beweging te blijven, om te besparen enz. Onze fietsen worden ook steeds meer uitgerust met technische gadgets en daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Een fietsverzekering is anno 2020 dus geen overbodige luxe meer.

Waarom de fiets?
Meer dan de helft van de werknemers woont op minder dan 15 km van het werk. Perfect doenbaar met de (elektrische) fiets. En u plukt er de vele voordelen van:

 • geen file- en parkeerstress;
 • vaak sneller op de bestemming dan met de auto of het openbaar vervoer;
 • een betere conditie en een leeggemaakt hoofd: u voelt zich fitter en energieker;
 • milieuvriendelijk;
 • spaarzaam: geen brandstofverbruik of parkeergeld;
 • fiscaal interessant als uw werkgever een belastingvrije fietsvergoeding toekent.

Welke fiets kiezen?
Veel mensen (her)ontdekten de voorbije weken met plezier de fiets. De fietsverkoop piekt dus meer dan ooit. Bent u van plan een nieuwe fiets te kopen? De belangrijkste vraag die u zich dan moet stellen is ‘waarvoor zal ik mijn fiets gebruiken?’.

 • Elektrische fiets: zowel geschikt voor woon-werkverkeer als voor vrijetijdsbesteding. Dankzij de trapondersteuning haalt u er een snelheid tot 25 km/u mee. Woont u verder van uw werkplaats? Dan is een speedpedelec misschien iets voor u. U kan er tot 45 km/u mee halen.
 • Stadsfiets: een goede keuze als u dicht bij uw werk woont en u de fiets daarnaast gebruikt voor korte afstanden in een stedelijke omgeving.
 • Vouwfiets: vooral bestemd voor kleine afstanden, bijvoorbeeld als u het traject naar uw werk combineert met de trein. Handig om mee te nemen, maar minder aangenaam om op te rijden.
 • Hybride fiets: voor wie ook graag in zijn vrije tijd langere fietstochten maakt. Het is een combinatie van een stadsen sportfiets.
 • Racefiets: licht en snel. Uitermate geschikt als u vooral snelheid belangrijk vindt en fietsen voor u een sport is.
 • Deelfiets: die schaft u per definitie niet aan maar gebruikt u voor een bepaalde tijd. Geen zorgen over onderhoud,alleen inschrijven via de website van de aanbieder.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Bart Schepers

Verantwoordelijke CLB Verzekeringen
Contacteer ons

In de kijker

In samenwerking met AIG, een wereldwijd gerenommeerde verzekeringsmaatschappij, kan CLB Verzekeringen u een polis aanbieden met een zeer ruime dekking tegen de gevolgen van cybercriminaliteit.

Eventuele schade door u of uw klanten geleden ten gevolge hacking of uitschakelen van uw netwerk, wordt door deze polis ruimschoots vergoed.

 

 

Informatie ivm Kilometerheffing!

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

maandag - donderdag
8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag
8u - 12u en 13u - 15u

CLB Externe Preventie
maandag - vrijdag
8u - 12u en 13u - 16u30