Nieuws

13.09
2019

Wijziging van vakantieregeling in het stelsel alternerend leren

Vanaf dit schooljaar wijzigt de vakantieregeling in het stelsel alternerend leren. Alle leerlingen in het stelsel alternerend leren zullen voortaan vrij hebben tijdens alle schoolvakanties.

13.09
2019

Loonsverhoging voor de bedienden van PC 200?

De regering heeft de loonnorm voor de jaren 2019 en 2020 vastgelegd op 1,1%. Deze loonmarge wordt in eerste instantie ingevuld door de sectoren. Op 1 juli 2019 werd in het paritair comité 200 een cao inzake de koopkracht voor de bedienden afgesloten.

06.09
2019

Fiscale wijzigingen voor valse plug-in hybrides vanaf 2020

Hybride bedrijfswagens die beschouwd worden als een valse plug-in hybride bedrijfswagen worden vanaf 1 januari 2020 minder voordelig voor werkgever en werknemer.

06.09
2019

Hou rekening met de minimumleeftijd bij de tewerkstelling van minderjarige werknemers

Wanneer u minderjarige werknemers inschakelt, dient u rekening te houden met strikte voorwaarden inzake minimumleeftijd en leerplicht.

09.08
2019

Geen Vlaamse aanmoedigingspremie bij 1/10de ouderschapsverlof of voltijds themaverlof in weken

Werknemers die tijdskrediet of een thematisch verlof opnemen, krijgen van de RVA een onderbrekingsuitkering voor de volledige duur van de loopbaanonderbreking of loopbaanvermindering. Onder bepaalde voorwaarden kan deze onderbrekingsuitkering aangevuld worden met een extra aanmoedigingspremie van de Vlaamse Overheid.

09.08
2019

Elektronische aangifte sociale risico’s: wat brengt de toekomst?

Sedert 1 juli 2019 moet het inlichtingenblad verplicht elektronisch ingediend worden bij het ziekenfonds. Dit is een nieuwe stap in de uitbreiding van de elektronische ASR-aangiften. Op de website van de RSZ staat de planning van de verdere veralgemening van de elektronische aangiften van de sociale risico’s.

12.07
2019

*NIEUW* HR-platform CLB Sociaal Secretariaat

U heeft nood aan een HR-platform om uw werknemersgegevens gemakkelijk te beheren? En u wilt dat integreren met CLB Sociaal Secretariaat? Lees verder >>

11.07
2019

Forfaitaire kilometervergoeding wordt aangepast vanaf 1 juli 2019

Federale ambtenaren die hun eigen voertuig voor dienstverplaatsingen gebruiken, ontvangen hiervoor een forfaitaire kilometervergoeding. Hetzelfde bedrag wordt door de fiscus aanvaard voor dienstverplaatsingen van werknemers uit de privésector.

11.07
2019

Opgelet met valse facturen GDPR!

De FOD Economie meldt op haar website dat tal van ondernemingen een brief of mail hebben ontvangen met een uitnodiging tot betaling van een onbekende organisatie die zou instaan voor het respecteren van de nieuwe wetgeving op de bescherming van persoonsgegevens (GDPR).

04.07
2019

Vergoeding eigen wagen

Werknemers die voor beroepsverplaatsingen in opdracht van hun werkgever gebruik maken van hun eigen wagen, kunnen van hun werkgever een forfaitaire terugbetaling van de gemaakte kosten ontvangen.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

  • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
  • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
  • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30