Nieuws

03.04
2020

Vereenvoudigde betalingsprocedure uitkeringen tijdelijke werkloosheid als gevolg van coronacrisis

De RVA liet in een nieuwsbericht van 27 maart 2020 weten dat de procedure voor de betaling van de uitkeringen tijdelijke werkloosheid zo veel mogelijk wordt vereenvoudigd.

03.04
2020

Coronacrisis: uitstel van betaling RSZ-bijdragen

De RSZ neemt een aantal begeleidende maatregelen voor werkgevers die op één of andere manier getroffen worden door het coronavirus. Eén van deze maatregelen is een uitstel van betaling van RSZ-bijdragen tot 15 december 2020.

03.04
2020

PC 331: Compensatie voor de negatieve gevolgen van het coronavirus voor de kinderopvang

Ten gevolge van de coronacrisis werkt de kinderopvang met een lagere bezetting en ontvangen de organisatoren minder ouderbijdragen dan gewoonlijk. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke maakte bekend dat de sector een compensatiesubsidie krijgt om dit inkomensverlies te compenseren.

De compensatie wordt toegekend aan alle organisatoren van kinderopvang voor baby’s en peuters en dit voor de periode van 14 maart 2020 tot minstens 19 april 2020 indien er voldaan wordt aan de hieronder beschreven voorwaarden.

27.03
2020

RVA publiceert FAQ’s over tijdelijke werkloosheid corona

De maatregelen die de regering heeft opgelegd naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus hebben grote gevolgen voor iedereen. Uiteraard roept dit ook heel wat vragen op.

Daarom heeft de RVA een lijst met FAQ samengesteld omtrent het gebruik van tijdelijke werkloosheid gedurende deze coronacrisis.

20.03
2020

Tips voor veilig thuiswerk

Bescherm ook thuis uw eigen data, de data van uw bedrijf, van klanten en leveranciers

18.03
2020

Corona-update 18 maart 2020

Bekijk onze video en ontdek welke maatregelen CLB Group neemt tegen het Coronavirus en wat dat voor u betekent.

16.03
2020

Coronavirus: federale steunmaatregelen voor bedrijven en zelfstandigen

De federale regering heeft verschillende maatregelen goedgekeurd ter ondersteuning van bedrijven en zelfstandigen die getroffen worden door de gevolgen van Covid-19. Lees meer >>

16.03
2020

Coronavirus: extra Vlaamse steunmaatregelen (13/03/2020)

De Vlaamse Regering neemt ook extra maatregelen voor de Vlaamse bedrijven die in financiële moeilijkheden geraken naar aanleiding van de coronacrisis. Het gaat onder andere om crisiswaarborgen voor overbruggingskredieten voor bedrijven die hun schulden door de coronacrisis niet kunnen betalen, het betrekken van de banken bij het overleg en een premie voor ondernemingen en zelfstandigen die getroffen worden door de coronamaatregelen. Lees meer >>

 

13.03
2020

Coronavirus: uitbreiding tijdelijke werkloosheid wegens overmacht

Vele werkgevers worden – rechtstreeks of onrechtstreeks – geconfronteerd met de gevolgen van het uitbreken van COVID-19 of het coronavirus.

13.03
2020

Vrijstelling BV werken in onroerende staat: FAQ’s van de fiscus gepubliceerd

Sinds 2018 kunnen werkgevers een gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing toepassen wanneer zij werken in onroerende staat uitvoeren met werknemers tewerkgesteld op werven en in ploegen.

Sinds de invoering van de wet zijn er tal van praktische vragen gerezen. Deze probeert de fiscus nu te beantwoorden in een circulaire van 2 maart 2020.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder!

Peter Van Nuffel

Commercieel Directeur
Contacteer ons

In de kijker

Wat is het Groeipakket?

Vanaf 1 januari 2019 introduceert elke regio in België zijn eigen kinderbijslagsysteem met eigen regels én eigen bedragen. In Vlaanderen heet de kinderbijslag voortaan het Groeipakket. Het nieuwe model geldt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2019. Voor kinderen die werden geboren vóór die datum blijft het oude systeem gelden. Zij ontvangen de gekende bedragen tot ze hun studies beëindigen of tot ze 25 jaar zijn, maar kunnen wel een nieuwe toelage of andere schoolpremie ontvangen.

 

De belangrijkste veranderingen

  • Met het Groeipakket krijg je een vast bedrag per kind en kun je aanspraak maken op extra toelagen.
  • Je kiest voortaan zelf welke partij je kinderbijslag uitbetaalt.
  • Let op: voor kinderen die wonen in Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap geldt er een aparte regeling.

 

Maak kennis met Parentia

CLB Group werkt samen met het kinderbijslagfonds Parentia (vroeger Mensura), dat maandelijks zorgt voor de betaling van de kinderbijslag van de gezinnen die via CLB Group aangesloten zijn. Om in te spelen op de overgang naar de nieuwe kinderbijslag bundelen Mensura, Partena en Attentia hun krachten onder de naam Parentia. Samen vormen we het grootste kinderbijslagfonds van België en betalen we de kinderbijslag voor 395.000 gezinnen.

Raadpleeg hun infobrochure:

Bij Parentia zit je goed

Een kind brengt een hele hoop administratie met zich mee, waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpt Parentia je bij je gezinsadministratie. Hoe? Door je op de juiste momenten handige informatie aan te reiken voor jouw specifieke situatie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet, en belangrijker nog: dat je kind niets tekortkomt!

Nog vragen over de nieuwe kinderbijslagregeling? Of benieuwd naar meer tips & tricks? Neem een kijkje op www.parentia.be.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085 - 3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Openingsuren

Sociaal Secretariaat
maandag - donderdag: 8u - 12u en 13u - 16u30
vrijdag: 8u - 12u en 13u - 15u

Externe Preventie
maandag - vrijdag: 8u - 12u en 13u - 16u30