03.07
2023

Het belang van reisverzekeringen: Bescherming en gemoedsrust tijdens het reizen

Reizen is een geweldige manier om nieuwe culturen te ontdekken, avonturen aan te gaan en onvergetelijke herinneringen te creëren. Maar het is ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Een reisverzekering is daarbij essentieel. In dit artikel bespreken we uitgebreid de voordelen en het belang van reisverzekeringen, zodat je met een gerust hart op reis kunt gaan.

Bescherming tegen onvoorziene omstandigheden:

  • Een reisverzekering biedt financiële bescherming bij onvoorziene gebeurtenissen zoals ziekte, ongevallen, verlies van bagage of diefstal.
  • Het dekt medische kosten, verlies van persoonlijke bezittingen en geannuleerde vluchten, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Medische noodhulp en evacuatie:

  • Een reisverzekering biedt toegang tot 24/7 hulpdiensten die je kunnen begeleiden naar de beste medische faciliteiten, vooral in landen waar je de taal niet spreekt.
  • In ernstige gevallen kan een reisverzekering zelfs medische evacuatie regelen om je naar een ziekenhuis van hogere kwaliteit te brengen of je terug te brengen naar je thuisland.

Annulering en onderbreking van de reis:

  • Onvoorziene omstandigheden zoals ernstige ziekte, overlijden van een familielid of natuurrampen kunnen ervoor zorgen dat je je reis moet annuleren of onderbreken.
  • Een reisverzekering vergoedt de kosten van geannuleerde vluchten, niet-terugbetaalbare hotelreserveringen en andere vooraf betaalde reisarrangementen, waardoor je niet financieel gestraft wordt voor situaties buiten je controle.

Diefstal en verlies van bagage:

  • Een reisverzekering biedt dekking voor verlies, diefstal of beschadiging van bagage.
  • Je kunt aanspraak maken op vergoedingen om je verlies te compenseren en essentiële items te vervangen, waardoor je je reis zonder al te veel stress kunt voortzetten.

Een reisverzekering is een essentieel onderdeel van reisplanning. Het beschermt je tegen onvoorziene omstandigheden, biedt medische hulp en evacuatie, vergoedt kosten bij annuleringen en biedt dekking voor diefstal en verlies van bagage.

Vergeet niet om verschillende opties te vergelijken en de polisvoorwaarden zorgvuldig door te nemen om de juiste dekking te kiezen die past bij jouw reisbehoeften. CLB verzekeringen kan je hierin perfect adviseren! Contacteer ons hiervoor op het nummer 011 59 90 62 of verzekeringen@clbgroup.be.

Een reisverzekering is een investering in je gemoedsrust en kan het verschil maken tussen een zorgeloze reis en een financiële tegenslag.

06.05
2024

Het groeiend belang van fietsverzekeringen, ook voor bedrijven

In een wereld waar duurzaamheid en mobiliteit steeds belangrijker worden, groeit de populariteit van fietsen gestaag. Fietsen bieden niet alleen een milieuvriendelijk alternatief voor auto’s, maar dragen ook bij aan een gezondere levensstijl. Daarenboven worden ze ook steeds meer aangeboden door bedrijven als een soort extra legaal voordeel. Echter, net zoals bij andere vervoersmiddelen, brengt het bezitten van een fiets ook risico’s met zich mee. Om deze risico’s te beheren en fietsers gemoedsrust te bieden, worden fietsverzekeringen steeds relevanter.

03.03
2024

EPC niet-residentiële gebouwen (NR): ook voor jou een wettelijke verplichting!

Wellicht kende je al het energieprestatiecertificaat voor woningen of appartementen (verplicht sinds 2008). Vanaf 2024 en 2025 worden er bijkomend voor eigenaars van een kantoorgebouw, handelspand, school, sporthal, overheidsgebouw, woonzorgcentrum... nieuwe verplichtingen opgelegd door het Vlaams Energie- en Klimaat Agentschap (VEKA). Enkel gebouwen met als hoofdbestemming landbouw of industrie vallen niet onder deze regelgeving.

31.01
2024

De brede weersverzekering in 2024

De brede weersverzekering: nog steeds betaalbaar voor de fruitteler omwille van subsidiëring van de premie tot 2026. Als Fruitteler weet je ongetwijfeld dat je sinds deze Vlaamse legislatuur geacht wordt om jouw areaal privé te verzekeren via de Brede Weersverzekering, wanneer je beroep wil blijven doen op het rampenfonds voor schade aan openluchtteelten door ongunstige weersomstandigheden.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op