08.07
2021

U als zelfstandige verzekeren tegen een burn-out? Geen overbodige luxe!

Steeds meer zelfstandigen worden getroffen door een burnout of een depressie. Arbeidsongeschikte zelfstandigen hebben recht op een ziekte-uitkering. Die kunnen ze in bepaalde gevallen behouden als ze gedeeltelijk herstarten.

Het aantal Belgen dat langer dan een jaar thuis is wegens een burn-out of een depressie is in vier jaar tijd met 40% gestegen. Het gaat dus om mensen die al met ziekteverlof gingen toen corona nog slechts een fait divers leek. Het valt dus te verwachten dat de toename nog zal groeien door de coronacrisis. De toename is bij zelfstandigen (+50%) nog meer uitgesproken. Ondernemers vormen een belangrijke risicogroep voor stressgerelateerde klachten.

 

Verzeker uw inkomen tegen ziekte

Zelfs de hoogste uitkering van het ziekenfonds volstaat meestal niet om ‘van te leven’ tijdens uw arbeidsongeschiktheid. Daarom is een verzekering afsluiten zeker geen overbodige luxe.

Aanvulling tot 80 procent van uw loon via verzekering gewaarborgd inkomen

Deze verzekering staat garant voor een extra maandelijks vervangingsinkomen bovenop de eventuele uitkering via het ziekenfonds. U kiest zelf welke uitkering u wilt krijgen als u arbeidsongeschikt wordt, al is ze beperkt tot maximaal 80% van uw bruto inkomen.

Verklaart de adviserend geneesheer van het ziekenfonds u arbeidsongeschikt, dan zal de controlearts van de verzekeraar op zijn beurt uw graad van arbeidsongeschiktheid beoordelen.

Wilt u een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten, dan moet u meestal een medische vragenlijst invullen. Ga in detail na of en in welke mate de verzekering burn-out dekt. Meestal wordt burn-out niet uitgesloten, maar vaak gelden beperkingen. Er kan sprake zijn van een langere risicotermijn die u zelf moet overbruggen en de duurtijd van de uitkering kan worden beperkt tot één of twee jaar.

Welke verzekeringen zijn nog interessant voor u als zelfstandige?

  • Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandige (VAPZ) Het afsluiten van een VAPZ betekent:

» aanzienlijk minder belastingen en sociale bijdragen;

» een optimaal rendement om uw aanvullend pensioen samen te stellen;

» een nuttig instrument om uw projecten rond vastgoed te financieren.

  • Individuele PensioenToezegging (IPT)

Met de individuele pensioentoezegging kunt u een extralegaal pensioen voorzien met uitzonderlijk aantrekkelijke voordelen voor u persoonlijk en voor uw bedrijf

  • PensioenOvereenkomst Zelfstandige (POZ)

Ook zelfstandigen zonder vennootschap kunnen extra pensioen opbouwen op een fiscaal interessante manier.

  • Hospitalisatie

 

Wilt u graag uw verzekeringsdossier optimaliseren? Ons team van experten staat voor u klaar. Contacteer ons vrijblijvend via verzekeringen@clbgroup.be of op het nummer 011 59 90 62.

 

Bron: www.tijd.be

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op