09.11
2022

Verzekering ambulante kosten: een interessant extralegaal voordeel voor de medewerkers van uw kmo

Naast een hospitalisatieverzekering, wordt ook de ambulante kostenverzekering een steeds populairder extralegaal voordeel bij bedrijven. Deze verzekering dekt de medische kosten van uw medewerkers, waaronder bijvoorbeeld een tandartsbezoek, medicijnkosten of de aankoop van een nieuwe bril. Deze gezondheidsverzekering is vooral bij grote bedrijven goed ingeburgerd, maar ook voor de medewerkers van uw kmo is ze bijzonder interessant. Hieronder leest u waarom.

1. Een ambulante kostenverzekering biedt uw werknemers een tastbaar voordeel. Ze vergoedt hun medische kosten elke keer wanneer ze bij een dokter of een specialist
moeten langsgaan of medicijnen kopen bij de apotheek. Voor een gemiddeld gezin scheelt dit een flinke slok op de borrel van hun maandbudget. Zeker als u weet dat de Belg gemiddeld 437 euro per jaar besteedt aan medische kosten.

2. Een complete ambulante kostenverzekering biedt u reële voorsprong op concurrenten-kmo’s die hetzelfde talent willen aantrekken voor hun bedrijf.

3. Onze medische kostenverzekering is een mooi alternatief voor een loonsverhoging. Als bedrijf hoeft u hier geen RSZ-bijdragen op te betalen. Daardoor houdt uw medewerker er netto meer aan over. Een voorbeeld: stel dat u bruto 156,25 euro investeert in de loonsverhoging van uw werknemer. Dan houdt hij/zij daar netto 50 euro van over. Wilt u dat uw medewerker datzelfde voordeel van 50 euro geniet, maar dan via een gezondheidsverzekering? Dan kost u dat slechts 54,63 euro, taksen inbegrepen. Win-win!

4. Een verzekering ambulante kosten werkt heel efficiënt: uw werknemers geven hun medische kosten zelf aan via een digitaal platform. Snel en makkelijk, zo winnen ze tijd.

5. Met een ambulante verzekering moedigt u werknemers aan om goed voor zichzelf te zorgen. Medische ingrepen die ze anders zouden uitstellen wegens een te hoge
kost, worden dankzij deze zorgverzekering gedekt. In die optiek draagt ze mee bij aan een bedrijf met gezonde werknemers.

Wilt u uw concurrenten te slim af zijn in the war for talent? Een concurrentieel extralegaal voordeel bieden? Dan is een verzekering ambulante zorgen misschien wel iets voor uw bedrijf!

Heeft u hierover vragen of wilt u advies, ook nog voor uw fiscaal jaar 2022? Aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 011 59 90 62 of op verzekeringen@clbgroup.be.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op