05.05
2021

Verzekering ambulante zorgen

Geef uw medewerkers een extra verbondenheid met uw onderneming. Deze verzekering is zeker een warme ‘appreciatie’ in deze voortdurend uitdagende coronatijden!


De verzekering ambulante zorgen is een gezondheidsverzekering waarmee u de meest voorkomende medische kosten van uw werknemers kunt dekken, het hele jaar door.


Niemand gaat voor zijn plezier naar de dokter of de tandarts. Het heeft vaak te maken met kleine gezondheidsproblemen die voor uw werknemers en hun gezin extra angst maar ook
financiële zorgen kunnen betekenen.

Met de verzekering ambulante zorgen hebt u een aanbod ter beschikking waarmee u aan uw werknemers een volledige dekking kunt aanbieden. Zo kunnen ze in alle rust hun gezondheidsproblemen aanpakken. Extra gemoedsrust in deze voortdurend uitdagende coronatijden.


Wist u dat?
• De gemiddelde kosten ten laste van de patiënt voor ambulante zorgen buiten hospitalisatie jaarlijks € 536 per persoon bedragen.

• De Belg gemiddeld 10 keer per jaar op doktersbezoek gaat.

• 50% van de Belgische bevolking dagelijks een geneesmiddel op voorschrift neemt.

 

Ambulante zorgen, wat zijn dat?
Bij gezondheidsproblemen zijn sommige behandelingen ambulant: dat zijn behandelingen waarvoor geen hospitalisatie nodig is maar die toch een grote hap uit het budget kunnen nemen. Erelonen van artsen, geneesmiddelen, kinesessies of behandelingen bij een tandarts, protheses, bril, zijn allemaal voorbeelden van ambulante zorgen.


Waarom aan uw werknemers een verzekering ambulante zorg aanbieden?
• Sommige geneesmiddelen moeten gedurende een lange periode genomen worden en de meeste behandelingen bij de kinesitherapeut beperken zich zelden tot slechts één beurt. Met de verzekering ambulante zorgen biedt u uw werknemers het hele jaar door bescherming tegen die medische kosten.

• Op die manier kunnen werknemers hun budget onder controle houden, wat zorgt voor meer sereniteit.

• De werknemer kan zijn hele gezin verzekeren tegen hetzelfde voordeeltarief als dat waarvan u geniet.

• Er is voor de werknemers geen wachttijd of medische formaliteiten vooraleer ze de eerste terugbetaling voor hun ambulante zorgen kunnen genieten.

 

Hoe stelt het aanbod zich voor?
Het basisaanbod dekt de tandverzorging. Tandgezondheid kan op iedere leeftijd een grote bron van zorgen zijn. De wettelijke ziekteverzekering komt niet altijd of slechts gedeeltelijk tegemoet. Wie deze zorgen blijft uitstellen, schuift het probleem nog verder voor zich uit.

Het uitgebreide aanbod dekt naast tandverzorging ook nog optische kosten en andere ambulante zorgen.


Voor een familie kunnen deze zorgen snel hoge kosten met zich meebrengen. Met dit aanbod werkt u aan het welzijn van uw werknemers en hun portefeuille.


Wilt u graag meer info of heeft u een vraag?
Contacteer ons vrijblijvend via verzekeringen@clbgroup.be of via het nummer 011 59 90 62.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op