03.07
2023

Waarom de zomermaanden goed zijn voor je onderneming

Hoewel sommige bedrijven traditioneel te maken hebben met een seizoensgebonden ‘vertraging’ tijdens de zomermaanden, biedt deze periode ook unieke kansen en voordelen die je onderneming al gauw 10 stappen vooruit kan zetten. ‘Hoe dan wel?’ hoor ik je denken. Met dit stappenplan boek je gegarandeerd succes!

1. Evalueer het afgelopen half jaar
De zomermaanden bieden een uitstekende gelegenheid om terug te kijken. Neem de tijd om te reflecteren op je persoonlijke en professionele doelen. Wat heb je al bereikt en wat moet er nog gebeuren? Evalueer je sterke punten en identificeer gebieden waarin je kunt groeien. Hetzelfde geldt voor je bedrijf - analyseer de prestaties, identificeer knelpunten en kansen voor groei.

2. Stel doelen en maak een planning op
Met de reflectie en evaluatie in gedachten, kun je nu je plannen en doelen voor het najaar opstellen. Bepaal welke vaardigheden je wilt ontwikkelen, welke opleidingen je wilt volgen en welke aspecten van je bedrijf je wilt verbeteren. Zijn er nieuwe kansen en markttrends die zich voordoen? Of bestaan er nieuwe systemen of technologieën die de efficiëntie verhogen en de productiviteit verbeteren? Maak een actieplan met concrete stappen en deadlines om deze doelen te bereiken. Juli en augustus bieden je de tijd en ruimte om deze plannen zorgvuldig te formuleren en voor te bereiden.

3. Investeer in persoonlijke groei
Nu je je doelen hebt gesteld, is het tijd om te investeren in je persoonlijke groei. Boek opleidingen en studiedagen die je vaardigheden en kennis vergroten. Door jezelf constant bij te scholen, vergroot je niet alleen je waarde als professional, maar blijf je ook gemotiveerd en geïnspireerd.

4. Ontwikkel je medewerkers
Naast je eigen groei is het ook essentieel om te investeren in je medewerkers. Organiseer een teambuildingactiviteit of bedrijfsevent om de banden tussen je medewerkers te versterken. Dit bevordert een positieve werkcultuur en zorgt voor een gemotiveerd en betrokken team. Daarnaast is het essentieel om opleidingsmogelijkheden aan te bieden die aansluiten bij de behoeften en doelen van de medewerkers én de organisatie. Dit kan variëren van interne toolboxen of coaching on the job tot het inschakelen van externe trainers. Door te investeren in je mensen, geef je hen niet alleen de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen, maar creëer je ook een positieve, productieve en veilige werkomgeving.

5. Ga voor netwerking en samenwerking
Zomermaanden brengen vaak sociale en zakelijke evenementen met zich mee, zoals opendeurdagen of netwerkingsactiviteiten. Maak gebruik van deze gelegenheden om nieuwe contacten te leggen en bestaande relaties te versterken. Door te netwerken en samen te werken met andere professionals in je branche,
kun je waardevolle inzichten en kansen ontdekken die je bedrijf verder laten groeien.

Noot: werk je in een sector waar het tijdens de zomermaanden net heel erg druk is? Dit stappenplan kan ook perfect gevolgd worden in een andere (rustigere) periode.

 

Opleiding in de kijker 

Leidinggeven met impact
Wil je je kennis en vaardigheden als leidinggevende vergroten, je professionele netwerk uitbreiden, op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen of je laten
inspireren door experts? Neem dan zeker deel aan onze opleiding ‘Leidinggeven met impact’ die op 14 september weer van start gaat. Deze opleiding is intussen een gevestigde waarde in ons opleidingsaanbod en heeft al tal van zaakvoerders, leidinggevenden, ploegbazen en preventieadviseurs verder gebracht in hun carrière. Naast 4 halve dagen training kan je ook beroep doen op een personal coach doorheen het traject en krijg je de mogelijkheid om waardevolle contacten te leggen waarmee je ervaringen kan uitwisselen en inzichten kan delen.

Schrijf je hier in.

 

Preventieadviseur niveau 2 of 3
Het volgen van een opleiding tot preventieadviseur niveau 3 of 2 biedt zowel wettelijke als professionele voordelen. Het stelt je in staat om de veiligheid en het welzijn van werknemers te waarborgen alsook je carrièremogelijkheden te vergroten. Het is een waardevolle investering in jezelf en in het succes van
organisaties waar veiligheid en gezondheid een prioriteit zijn.

Klik hier voor meer info en startdata.

 

VCA en Basisveiligheid in de bouw – CAO 124 en nieuw KB tijdelijke of mobiele bouwplaatsen!
Het volgen van deze opleidingen helpt je om op de hoogte te blijven van de wettelijke eisen en
voorschriften met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieu. Hierdoor kun je als werknemer
of werkgever voldoen aan de wettelijke verplichtingen en de juiste maatregelen nemen om de
veiligheid te waarborgen.

Hier vind je meer info en startdata voor basisveiligheid, en hier voor VCA.

 

Diisocyanaten
Opleidingsattest wettelijk verplicht tegen 24 augustus 2023! 

Diisocyanaten worden veelvuldig gebruikt in verschillende sectoren, zoals de bouw, de auto-industrie en de meubelindustrie. De verplichte opleiding over diisocyanaten helpt je de risico's te begrijpen die gepaard gaan met het werken met deze stoffen en voorziet je van kennis over veiligheidsmaatregelen,
persoonlijke beschermingsmiddelen en procedures in het kader van blootstelling.

Schrijf je dan hier nog snel in op één van de momenten of vraag een opleiding aan op maat van jouw onderneming.

 

Introductie in de sociale wetgeving
De opleiding ‘Introductie in de sociale wetgeving’ is een must voor werkgevers en professionals die werken in HR, juridische zaken en personeelsbeheer.

Het socialezekerheidsstelsel en de arbeidswetgeving zijn complex en onderhevig aan veranderingen. Deze opleiding geeft je snel en concreet inzicht in de belangrijkste wetten en regels die van toepassing zijn op het gebied van sociale zekerheid, arbeidsvoorwaarden en arbeidsrecht. Ze stelt je in staat om de wetgeving beter te begrijpen en toe te passen in de context van je werk.

Schrijf je hier in. 

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op