Nieuws

03.03
2024

EPC niet-residentiële gebouwen (NR): ook voor jou een wettelijke verplichting!

Wellicht kende je al het energieprestatiecertificaat voor woningen of appartementen (verplicht sinds 2008). Vanaf 2024 en 2025 worden er bijkomend voor eigenaars van een kantoorgebouw, handelspand, school, sporthal, overheidsgebouw, woonzorgcentrum... nieuwe verplichtingen opgelegd door het Vlaams Energie- en Klimaat Agentschap (VEKA). Enkel gebouwen met als hoofdbestemming landbouw of industrie vallen niet onder deze regelgeving.

03.03
2024

Weeral extra verplichtingen…

Deze gedachte is in de laatste maanden ongetwijfeld al eens door je hoofd gegaan. Met een steeds veranderende sociale wetgeving kan het een uitdaging zijn om op de hoogte te blijven van alle wijzigingen en verplichtingen die van toepassing zijn op jouw bedrijf. In jouw rol als zaakvoerder van een kmo, HR-manager of -medewerker of preventieadviseur begrijpen wij de complexiteit en de druk die dit met zich meebrengt. Het is niet altijd eenvoudig om deze verplichtingen tijdig door te voeren en jouw bedrijf volledig in overeenstemming te brengen met de laatste regelgeving.

03.01
2024

Nieuwigheden in onze OPLEIDINGSKALENDER

Het afgelopen jaar hebben we jullie vragen verzameld en aandachtig geluisterd naar jullie opleidingsbehoeften. Het resultaat? Een reeks gloednieuwe opleidingen naast het vertrouwde aanbod. We lichten er graag enkele voor je uit.

08.11
2023

Safety Update Programma 2023: Het was weer SUPer!

Onze studiedag Safety Update Programma (SUP) vond plaats op 12 oktober 2023 in het prachtige Domein De Vesten in Laakdal. Het was een topeditie met
in totaal 127 deelnemers, waaronder preventieadviseurs, leidinggevenden, zaakvoerders en HR-professionals.

08.11
2023

CLB Academy: jouw partner voor groei en succes, ook in 2024!

Het investeren in je medewerkers is, gezien de vele uitdagingen vandaag de dag, cruciaal. Het is niet langer een keuze, maar eerder een noodzaak als je streeft naar succes en groei van je onderneming. De overheid benadrukt dit nog eens door het opstellen van een opleidingsplan en het bijhouden van een individuele opleidingsrekening voor elke werknemer te verplichten.

06.09
2023

CLB Group breidt uit!

Vanaf september gaan we aan de slag met ons nieuwste project. Onze kantoren in Alken worden stevig uitgebreid.

06.09
2023

Sectorale afspraken opleidingsrecht (arbeidsdeal)

De arbeidsdeal voorziet een individueel recht om opleiding te volgen dat geldt voor elke werknemer. Ondernemingen met minder dan 10 medewerkers zijn vrijgesteld van de verplichting. Ze moeten enkel aantonen dat er opleidingsinspanningen worden gedaan.

03.07
2023

Waarom de zomermaanden goed zijn voor je onderneming

Hoewel sommige bedrijven traditioneel te maken hebben met een seizoensgebonden ‘vertraging’ tijdens de zomermaanden, biedt deze periode ook unieke kansen en voordelen die je onderneming al gauw 10 stappen vooruit kan zetten. ‘Hoe dan wel?’ hoor ik je denken. Met dit stappenplan boek je gegarandeerd succes!

03.05
2023

Verplichte registratie van opleidingen via de ‘Federal Learning Account’?

De arbeidsdeal verplichtte een individueel opleidingsrecht voor elke werknemer en een opleidingsplan voor bedrijven met meer dan 20 medewerkers. Vanaf 1 januari 2024 zou hier mogelijks nog een 3de verplichting aan toegevoegd worden. De ministerraad keurde immers een voorontwerp goed betreffende de oprichting en het beheer van een elektronische toepassing genaamd ‘Federal Learning Account’ (FLA).

06.03
2023

Hoe stimuleer je medewerkers tot leren?

De individuele opleidingsrekening en het verplichte opleidingsplan voor ondernemingen met meer dan 20 medewerkers heeft zaakvoerders grondig doen nadenken over het opleidingsbeleid in de organisatie. Maar hoe stimuleer je je medewerkers nu tot leren? Enkele tips.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op