07.01
2021

Waarop inzetten in 2021?

Nu we 2020 eindelijk achter ons laten, kunnen we vooruitblikken naar een nieuw jaar. Een jaar waarin we het ‘nieuwe normaal’ omarmen en plannen maken voor de toekomst. Maar wat betekent dit nu concreet? Wat is dit ‘nieuwe normaal’ en waarop zet u als onderneming het best in komend jaar? De Dikke Van Dale beschrijft het nieuwe normaal als een nieuwe realiteit, vaak na een schokkende gebeurtenis, waaraan u zult moeten wennen. Zelfs nu, na bijna een jaar Corona, veranderen de inzichten nog dagelijks. Hoe dit nieuwe normaal er dan precies zal uitzien, is koffiedik kijken. Maar enkele concrete tips voor leren en werken in 2021 kunnen we u wél al meegeven.

 

Zet in op veiligheid en gezondheid
Een veilige en gezonde werkomgeving blijft ook in 2021 een topprioriteit. Bent u preventieadviseur dan ligt er best wel wat op uw bord. Sta stevig in uw schoenen bij het managen van risico’s met volgende opleidingen voor uzelf of uw collega’s:

Of bekijk ons uitgebreid aanbod winteropleidingen voor de bouwsector (PC 124)

 

Zet in op welzijn
Telewerk zal een blijvend gegeven zijn. Maar het creëren van teamspirit, het delen van successen, het leren van elkaar door informele contacten en samenwerken met collega’s lukt echter nog steeds beter wanneer we gezamenlijk op kantoor zijn. Er mee voor zorgen dat uw medewerkers zich zowel thuis als op kantoor goed voelen helpt uw onderneming vooruit. Medewerkers met een goede mentale veerkracht aanvaarden snel wat niet te veranderen is, zijn productief en kijken naar de toekomst. Steeds meer werknemers verwachten bovendien dat de werkgever ook opleidingen aanbiedt die niet rechtstreeks te maken hebben met hun functie. Ze wensen ook opleidingen die hen helpen om een gelukkiger en gezonder leven te leiden. Werken aan welzijn kan o.a. via volgende opleidingen:

 

Zet in op sterk leiderschap
De bedrijfsdoelstellingen en prioriteiten zijn het afgelopen jaar voor de meeste ondernemingen grondig gewijzigd. In een veerkrachtige organisatie is dit in kaart gebracht en kijkt de hiërarchische lijn dezelfde richting uit. De nieuwe focus, doelen en aanpak worden transparant gecommuniceerd naar medewerkers. Ervoor zorgen dat dit vervolgens ook gedragen wordt, kan enkel door sterk leiderschap. Hier kan u de mosterd halen:

 

Zet in op HR
Het afgelopen jaar heeft heel wat wijzigingen met zich meegebracht voor de interne en juridische werking van een onderneming, zo ook op vlak van sociale wetgeving. Weet u wat er veranderd is voor uw organisatie? Waar zal de inspectie rekening mee houden? Wilt u mensen laten gaan? En kent u de invloed van de tijdelijke werkloosheid ten
gevolge van Corona op het vakantiegeld? Wees snel up-to-date:

 

Zet in op digitaal
Klassikale opleidingen zullen naar verwachting in 2021 terug hun intrede maken maar zullen steeds vaker aangevuld worden met digitale tools zoals webinars, video’s en extra online lesmateriaal. Een mooi voorbeeld zijn onze interactieve webinars ‘Bijscholing hulpverlener EHBO’ of ‘Inzetten op de (veer)kracht van medewerkers’. Daarbij wordt er zoveel mogelijk geleerd van en met elkaar. De deelnemer staat centraal en doet actief mee. Ook ‘on demand’ webinars kunnen u snel en op uw tijd en tempo de nodige informatie meegeven. De opgedane kennis en vaardigheden zijn steeds
meteen inzetbaar in uw dagelijkse werking. Ook Microsoft Teams is intussen in heel wat organisaties geïmplementeerd. Help uzelf en uw medewerkers hier vlot mee werken.

Zoekt u nog andere opleidingen? Download dan hier onze opleidingscatalogus en ontdek de rest van ons uitgebreid aanbod.

Inschrijven of een offerte aanvragen kan makkelijk via clbgroup.be/academy of academy@clbgroup.be. U kan er ook terecht voor meer info omtrent onze opleidingen. Een opleiding kan bovendien steeds ontwikkeld worden op maat van uw onderneming.

Besteed deze donkere winterdagen nuttig en schrijf u in voor onze opleidingen! Al onze opleidingen worden digitaal of in alle veiligheid aangeboden met voldoende social distancing en hygiënemaatregelen. Zo kunt u met het nodige comfort én een gerust gemoed deelnemen. U kan steeds kosteloos uw inschrijving verplaatsen of deze annuleren tot 10 dagen voor de start van de opleiding. Krijg bovendien tot 30 % financiële steun met de kmo-portefeuille of check onze website voor de kortingen die u ontvangt via uw sectorfonds.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op