09.03
2022

Welke invloed heeft de arbeidsdeal op uw opleidingsverplichting?

De 'arbeidsdeal' is rond! Op 15 februari 2022 heeft de federale regering een beslissing genomen over maatregelen die de werkgelegenheidsgraad in ons land verder moeten opkrikken. Deze deal houdt o.a. in dat elke werknemer binnenkort een individueel recht krijgt op opleiding. Het gaat om minstens drie dagen in 2022, vier in 2023 en vijf vanaf 2024. Daarnaast moet elk bedrijf met minimum 20 werknemers jaarlijks een opleidingsplan voorleggen aan de ondernemingsraad of vakbondsafvaardiging. Dat plan bevat een lijst met opleidingen en voor wie ze bedoeld zijn. Deze opleidingen moeten verband houden met het werk dat de medewerker uitvoert of gelinkt zijn aan welzijn, gezondheid en veiligheid op het werk maar kunnen zowel generiek als specifiek zijn.

Generieke opleidingen kenmerken zich doordat deze over alle sectoren en functies heen relevant en soms zelfs noodzakelijk zijn. Denk aan EHBO, Instructie kleine blusmiddelen, Timemanagement, Hou uw medewerkers gemotiveerd, Voorkom burn-out! Maak uw personeel weerbaar tegen stress … Specifieke opleidingen zijn gerelateerd aan een sector of inhoudelijke functie. Zo heeft een HR-manager andere specifieke opleidingsbehoeften dan bijvoorbeeld een arbeider in de bouw. Als HR-dienstengroep hebben we een groot klantenbestand uit diverse sectoren. Met CLB Academy trachten we dan ook een opleidingsaanbod samen te stellen dat voor u een meerwaarde is en úw vraagstukken of uitdagingen oplost.

Weet u niet goed welke opleidingen voor u aangewezen zijn? Of liever een opleiding bij u op het bedrijf? Stuur ons een mailtje via academy@clbgroup.be
of bel ons op 011 50 30 62 en ons team helpt u graag verder.

Inspiratie nodig? Neem eens een kijkje in ons opleidingsaanbod voor de komende maanden of download hier onze gratis opleidingscatalogus.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op