10.01
2022

Een nieuw jaar betekent …

… dat er weer heel wat gloednieuwe opleidingen op onze agenda staan. Bent u intussen al gaan snuisteren in onze opleidingscatalogus? Of hebt u hem nog niet gedownload of gratis per post aangevraagd maar bent u wel benieuwd naar de nieuwigheden in 2022? Lees dan zeker verder.

MENTOROPLEIDING | slim intern opleiding
U wenst nieuwe medewerkers snel en vlot op te leiden maar mist hen liever niet te lang op de werkvloer? Dan zorgt u best voor een interne mentor! Onze erkende eendaagse mentoropleiding leert één (of meerdere) van uw werknemers die expert is in zijn vak om nieuwe, jonge werkkrachten adequaat op te leiden. Als werkgever kan u bovendien een RSZ-vermindering ontvangen op het loon van uw mentor. Meer info op https://www.vlaanderen.be/mentorkorting.

Bent u actief in de bouwsector? Informeer u dan zeker bij Constructiv over extra premies die zij bieden in het kader van mentoropleiding.

Deze opleiding zal worden aangeboden in ons open aanbod op 21/1/2022 en 30/3/2022 maar kan ook als bedrijfsopleiding worden aangevraagd.

Inschrijven of meer info? Klik hier

 

RE-INTEGRATIE EN PROGRESSIEVE TEWERKSTELLING NA ZIEKTE | alles wat u wilde weten om een doordacht traject uit te tekenen
Het langdurig ziekteverzuim blijft jaarlijks stijgen. Het is dan ook belangrijk om als werkgever te investeren in een succesvolle re-integratie van medewerkers. Een doordacht re-integratietraject helpt uw medewerker het werk op een goede manier te hervatten. Maar hoe werkt u dit uit?

Deze opleiding op 19/4/2022 geeft u een volledig beeld van het wettelijk kader, rechten en plichten van zowel werkgever als werknemer en het re-integratietraject in de praktijk. Na deze halve dag kan u met het
re-integratietraject aan de slag binnen uw onderneming.

Inschrijven of meer info? Klik hier

 

HOW TO-SESSIES | de ideale bijscholing voor de preventieadviseur
Tijdens de ‘How to ...?’-sessies creëren we een interactief leerplatform voor en door de preventieadviseur. Elke sessie komt een ander thema aan bod.

De nadruk zal liggen op hoe u in de praktijk ervoor kan zorgen dat uw onderneming in regel is met de wetgeving. Naast een praktische toelichting over wat zou 'moeten', zullen er een aantal tools voorgesteld en meegegeven worden. Verder is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en voor praktische vragen over de eigen (sectorspecifieke) aanpak.

Inschrijven of meer info? Klik hier. 

 

DIGITALE VEILIGHEID | laat u niet vangen
Door de toegenomen digitalisering van de economie en de samenleving lopen Vlaamse bedrijven meer dan ooit het risico om gehackt te worden. De overheid zet sterk in op sensibilisering. CLB Academy draagt hierin haar steentje bij. Daarom organiseren we een online middagsessie omtrent phishing (‘Lunch & Learn’). Aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden krijgt u beter zicht op hoe phishing werkt en wat u best doet bij twijfel van een frauduleuze mail. Na de sessie herkent u malafide berichten en weet u hier op een gepaste manier op te reageren.

Dit webinar wordt op 5/5/2022 van 12-13 uur georganiseerd voor ondernemers, leidinggevenden, IT managers, boekhouders, HR … kortom alle werknemers met een e-mailadres die niet in de valkuil van phishingmails willen trappen.

Inschrijven of meer info? Klik hier. 

 

SOCIALE ACTUALITEIT | een slimme samenvatting van alles wat u moet weten
De vele wijzigingen met betrekking tot de sociale wetgeving maken het niet altijd even makkelijk om de sociaaljuridische actualiteit op de voet te volgen. En de massa’s mails die u hierover ontvangt helpen ook niet echt … We willen u hierin graag bijstaan. Elk kwartaal organiseren we een opleiding van 1,5 uur waarin u snel en gemakkelijk up-to-date wordt gebracht van de nieuwste wijzigingen.

U kan de opleiding
• digitaal via live webinar volgen
• fysiek bijwonen bij ons in Alken
• als kers op de taart krijgt u de webinaropname nadien toegestuurd

U schrijft zich eenmaal in en wordt vervolgens elk kwartaal uitgenodigd. De eerste sessie start in februari. Een must voor elke zaakvoerder en HR-medewerker/manager!

Inschrijven of meer info? Klik hier. 

 

EXCEL & OUTLOOK | werk elke dag efficiënter
Wilt u tijd besparen? Leer dan efficiënter werken met Excel en Outlook! Tijdens deze twee gloednieuwe dagopleidingen ontdekt u dé fundamenten van de bewezen BestBuro-methode.

In onze opleiding ‘Excel-optimalisatie’ op 4/2/2022 leert u onder meer:
• input zonder frustratie met juiste formules en functies
• output zonder frustratie met correcte draaitabellen
• vernieuwd en sneller werken met Excel

In onze opleiding ‘Outlook-optimalisatie’ op 20/4/2022 leert u onder meer:
• uw workload beheersbaar houden
• uw e-mailverkeer onder controle houden
• werken zonder mappen, vlaggen of gelezen mails die op ongelezen staan.

Inschrijven of meer info? Klik hier. 

 

TIMEMANAGEMENT | winst op vele vlakken
Wilt u meer gedaan krijgen op een dag? Snakt u naar tijd voor de écht belangrijke zaken? Wenst u uw tijd efficiënter en productiever te benutten, met meer controle en minder stress? Dan is deze interactieve workshop wat voor u.

Tijdens de opleiding Timemanagement op 28/4/2022 focussen we ons gedurende een voormiddag op 3 belangrijke pijlers: doelgericht werken, efficiënt werken én beter samenwerken. Hierdoor krijgt u terug meer
overzicht, structuur en een meer voldaan gevoel over uw werkdag.

Inschrijven of meer info? Klik hier. 

 

Contacteer ons voor een gratis adviesgesprek, telefonisch via 011 30 50 63 of via het e-mailadres academy@clbgroup.be

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op