10.01
2022

Eenvoudig bedrijfsinzichten verkrijgen die uw organisatie stroomlijnen

Data is alomtegenwoordig, ook binnen bedrijven. Indien we deze juist gebruiken, bieden ze een schat aan informatie. Daar knelt nu net het schoentje, want veel organisaties doen hier niets mee. Dus hoe fantastisch is het als u interessante overzichten kan opmaken die voor iedereen binnen uw kmo beschikbaar zijn? Dat kan met Power BI.

Wat is Power BI?
Power BI is een krachtige tool van Microsoft die data verzamelt uit verschillende bronnen om ze vervolgens te visualiseren in rapporten en dashboards. Dankzij het visualiseren van deze belangrijke gegevens, kunnen we ze sneller begrijpen om tot cruciale inzichten te komen. Denk maar aan klantinformatie vergelijken met verkoopcijfers. Want meten is weten. Via Power BI is het eenvoudig mogelijk om diepgaande analyses uit te
voeren.

Wat kan Power BI?
Via deze oplossing kan iedereen binnen een bedrijf, zonder enige kennis van programmeren, zelf dashboards configureren op basis van grafieken, tabellen, staafdiagrammen of andere grafische voorstellingen. Zo kan een medewerker bv. visuals van een gedeeld financieel rapport en een eigen salesrapport combineren tot een eigen dashboard met de meest relevante informatie. Hieruit kan hij/zij belangrijke conclusies trekken om
zo efficiënter te werken. Daarnaast hebben collega’s toegang tot algemene dashboards of kunnen ze persoonlijke dashboards met elkaar delen.

Welke gegevens gebruikt Power BI?
Dankzij connectoren kan iedereen eenvoudig verbinding maken met heel wat gegevensbronnen. Hierdoor heeft u als bedrijf in Power BI toegang tot gegevens uit honderden ondersteunde bronnen. Denk maar aan Dynamics 365, Salesforce, Azure SQL DB, Excel en SharePoint. Die data wordt altijd up-to-date gehouden en dankzij de automatiseringen hebben we in Power BI altijd realtime overzichten.

Aan de slag met Power BI?
Zoals gezegd kunnen we makkelijk verschillende databronnen connecteren. Een andere voordeel aan Power BI is dat het eenvoudig op te zetten en te gebruiken is. Er moeten geen complexe installaties gebeuren en updates worden steeds automatisch doorgevoerd. Zo heeft iedereen binnen uw organisatie op ieder type device toegang tot de rapporten en dashboards. Als Microsoft-partner helpen we talrijke kmo’s bij de implementatie van Power BI. Zo kan iedere organisatie zichzelf beter leren begrijpen, wat leidt tot betere bedrijfsinzichten en slimmere beslissingen.

Wilt u graag meer info? Contacteer ons via it@clbgroup.be

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op