05.05
2021

Eenvoudig samenwerken met collega’s via Microsoft Teams

Dankzij COVID-19 werken we meer dan ooit tevoren van thuis uit. Maar of u nu vanop afstand werkt of op kantoor bent, een tool zoals Microsoft Teams heeft voor beide partijen veel te bieden.

Wat is Microsoft Teams
Teams is een online platform waar alles wat u nodig heeft om te werken in samenvloeit. Zo kan u met mensen binnen en buiten het bedrijf vergaderen, chatten, (video)bellen en samenwerken aan bestanden die u bewaard heeft. Veel mensen weten echter niet dat ze deze software gratis kunnen gebruiken, want Teams is inbegrepen in de meeste Microsoft 365 licenties.

Meerwaarde van Microsoft Teams in een notendop

Communicatie
In Teams kan u chatten, videogesprekken houden, vergaderen en zelfs uw scherm delen met anderen. U kan ook vanuit Teams rechtstreeks een vergadering plannen via uw Outlook-agenda. Als u kiest voor een online vergadering krijgt de ontvanger een persoonlijke link die hem toegang geeft.

Samenwerken
Teams is nauw verweven met alles van Microsoft Office. U kan Word, PowerPoint en Excel-bestanden in Teams opslaan. Achterliggend worden deze documenten veilig bewaard in de cloud. Tevens kan u tegelijkertijd met collega’s samenwerken aan deze bestanden.

Uitbreiden
Teams kan uitgebreid worden door het te koppelen met tal van andere applicaties. Zo kan u alles centraal raadplegen vanuit Teams zonder telkens een andere applicatie te moeten openen. Denk maar aan een
koppeling met een planningstool, OneNote ...

• Vertrouwen
Microsoft zelf zorgt voor de nodige beveiliging en dat ze voldoen aan de wettelijke vereisten zoals de GDPR wetgeving. Daarnaast kan de beheerder extra zaken toevoegen zoals handelingen die gebruikers wel of niet mogen doen in teams.

 

Hoe hiermee aan de slag gaan?
Dit is nog maar het topje van de ijsberg, want Microsoft Teams is en kan zoveel meer. CLB IT Solutions beseft dat veel bedrijven niet weten hoe hiermee aan de slag te gaan. Daarom ondersteunen wij bedrijven bij de implementatie van Microsoft Teams in uw organisatie. Daarnaast voorzien we ook de nodige opleidingen zodat al uw medewerkers hiermee aan de slag kunnen.


Financiële ondersteuning voor telewerken
De overheid heeft beslist dat met de werkbaarheidscheques en de verhoging van de kmo-portefeuille ondernemers financiële steun krijgen om een versnelling hoger te schakelen op vlak van telewerken tot eind dit jaar. Ook hierbij helpen we u graag verder.

 

Meer weten? Contacteer ons via e-mail it@clbgroup.be of via het nummer 011 31 23 41.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op