20.10
2020

Update Microsoft Teams: Oktober 2020

Op 23 september organiseerde Microsoft haar jaarlijkse ‘MS Ignite’. Dit is een globaal evenement voor de partners van Microsoft dat draait rond de nieuwe ontwikkelingen. Deze editie ging omwille van het COVID-19 virus volledig digitaal door waardoor terugkijken mogelijk is. Dit hoeft u echter niet volledig te doen, want wij hebben al de belangrijkste updates van Microsoft Teams voor u gebundeld.

De vergaderervaring wordt beter

De vergaderervaring was een van de belangrijkste aandachtspunten voor Microsoft tijdens MS Ignite. Om te beginnen zullen de opnames van vergaderingen in Microsoft Teams opgeslagen worden op OneDrive en SharePoint. Een nieuwe weergave maakt grote vergaderingen geordend door een overzicht aan de rechterkant van alle aanwezigen.

‘Together’ zijn vanop afstand

Grootste en meest innovatie verandering aan Teams is ongetwijfeld de Together mode. In plaats van iedereen in een apart vierkant te zien verschijnen, brengt deze functie mensen virtueel samen in dezelfde ruimte bij online vergaderingen. Er is de keuze uit meerdere fictieve locaties waar iedereen wordt ondergebracht.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is MicrosoftTeams-NewTogethermodescenes.gif

Aangepaste lay-outs tijdens presentaties

Tijdens een presentatie in PowerPoint moet u niet meer gebruik maken van twee schermen om enerzijds de presentatie en anderzijds de presentator te tonen. Dankzij AI geeft Teams de mogelijkheid deze weer te geven in één scherm. Microsoft zal de achtergrond van de presentator blurren en de persoon op de voorgrond van de presentatie weergeven.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is MicrosoftTeams-CustomLayouts-presenteratforefront.gif

Een vergadering in een vergadering

Microsoft geeft gehoor aan de vraag van vele Teams-gebruikers om break-out rooms mogelijk te maken. Dankzij deze functionaliteit zijn meerdere subsessies tijdens één grotere sessie mogelijk. Handig voor het onderwijs in tijden van Corona, want zo kan de leerkracht de online les via Teams opsplitsen in kleinere groepen om leerlingen samen te laten werken aan een taak.     

Overzicht na afloop van webinars

Na afloop van een webinar kon u tot nu toe een omslachtig Excelrapport downloaden dat inzicht geeft in de betrokkenheid van de genodigden. Dit is binnenkort verleden tijd, Microsoft introduceert een dashboard waarin ze deze data grafisch weergeven.

Documenten laten goedkeuren door collega’s

Vanaf deze maand kan u ‘approval’ vragen om offertes, blogs, presentaties etc.. goed te laten keuren door iemand anders binnen de organisatie. Hiervoor verschijnt er in het linkerpaneel een nieuw icoon. Eind 2020 gaat Microsoft hierin nog een stap verder. Dankzij externe tools zoals Adobe Sign kan u documenten gaan voorzien van een digitale handtekening.

Wilt u meer weten over Microsoft Teams? Of hiermee aan de slag gaan?
Neem dan zeker contact met ons op.     

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op