04.10
2021

Vlaamse Overheid financiert tot 45% van cybersecuritytrajecten bij kmo's

Tijdelijk 45% korting met Vlaamse subsidies voor cybersecurity

Steeds vaker viseren cybercriminelen Vlaamse kmo’s wiens digitale deur wagenwijd openstaat. Ze zijn zich niet bewust van de risico’s en catastrofale gevolgen van een mogelijke hack.

Daarom wil Vlaanderen bedrijven aanmoedigen om te investeren in cyberveiligheid. Er worden via kmo-portefeuille tijdelijk extra subsidies voorzien voor de aankoop van opleiding of advies voor cybersecurity.

Zo krijgen kleine ondernemingen een tussenkomst van 45% en middelgrote ondernemingen een tussenkomst van 35%.

 

Noodzaak aan Cybersecurity niet te onderschatten

Ieder jaar stijgt in België het aantal cyberaanvallen exponentieel. Afgelopen jaar waren er 7.400 officiële meldingen. Een gigantisch aantal en dit is enkel het topje van de ijsberg, aangezien bedrijven uit schrik voor gezichtsverlies meestal niet eens een melding doen.

“Cybercriminaliteit is zoals Russische roulette. Ooit loopt het verkeerd af voor een bedrijf als er geen actie wordt ondernomen.”

Het belang van Cybersecurity valt niet te onderschatten. Dat blijkt ook uit de gigantische steun die Vlaanderen hiervoor vrijmaakt, want de gevolgen zijn desastreus voor kmo’s. Financiële schade, deuk in het blazoen, verlies van cruciale gegevens. En veel extra tijd en onkosten om alles weer op orde te krijgen. Een professionele antivirus, anti-SPAM en back-up zijn onmisbaar, net als training en bewustwording van medewerkers.

 

Maak er werk van dankzij de subsidies

De Vlaamse Overheid financiert tijdelijk de cybersecurity verbeteringstrajecten van kmo's. Een ideaal moment om uw eigen beveiliging tegen het licht te houden. Als erkend dienstverlener van de kmo-Portefeuille helpen wij u doorheen dit gesubsidieerd traject:

  • FASE 1: Aan de hand van een workshop overlopen we samen een checklist. Hierbij analyseren we de huidige set-up en brengen we alle risico’s in kaart.
  • FASE 2: We maken een adviesrapport op waarin we de nodige stappen in een implementatietraject gieten.
  • FASE 3: Het dichttimmeren van alle potentiële lekken aan de hand van het implementatieplan en verdere ondersteuning.

VRAAG UW SUBSIDIETRAJECT AAN VIA DEZE LINK.

 

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op