05.07
2022

Wat met oudere applicaties die aan vernieuwing toe zijn?

Veel bedrijven werken nog met applicaties die ze jaren geleden aanschaften of lieten ontwikkelen. Op een gegeven moment komt er echter een punt dat de software op zijn laatste benen loopt en dringend toe is aan vernieuwing, wat dan?

Waarom software updaten belangrijk is

Er is een gigantisch verschil tussen de werkkracht van een computer nu ten opzichte van een computer van 10 jaar geleden. Hetzelfde geldt voor software. Oudere software draait meestal niet zo vlot meer waardoor de productiviteit sterk daalt. Daarnaast zitten er in gedateerde software beveiligingslekken en is ook uw werking over de tijd heen mogelijk veranderd. Sta zeker ook eens stil bij het risico rond de manier waarop data wordt opgeslagen, is er überhaupt een back-up als het ooit misgaat?

Hoe kan software vernieuwd worden?

Wanneer organisaties oudere toepassingen (denk maar aan Accesapplicaties) willen updaten, denken ze dat er hoge prijzen en veel complexiteit bij komt kijken. Microsoft heeft hiervoor echter een cloudoplossing, het Power Platform. Dit platform bestaat uit tal van apps, services, connectoren en een data platform dat zogenaamde ‘low code
development’ mogelijk maakt. Hierdoor kan software sneller ontwikkeld worden door alles als het ware ‘bij elkaar te klikken’. U verliest dus geen tijd aan programmatie en het schrijven van ingewikkelde code. Daarbovenop biedt het Power Platform de mogelijkheid om koppelingen met andere systemen op te zetten indien nodig.

Applicaties moderniseren

Met het Power Platform kan u dus eenvoudig oude applicaties updaten en/of in een nieuwe jasje steken. Omdat het ontwerp van de applicatie als blauwdruk in het oude systeem zit, is veel al eens in kaart gebracht. Het is dus vaak enkel een kwestie van de applicatie te moderniseren en hier en daar aan te passen naar uw werking anno 2022. Vermits de nieuwe applicatie in de Cloud draait, kan het makkelijk op afstand worden gebruikt en is de data veel beter afgeschermd. Bovendien bent u de oude data niet kwijt omdat u die naar het nieuwe systeem kan migreren.

Ik heb oudere software/applicaties. Wat nu?

Werkt de applicatie nog naar behoren en bent u tevreden over de veiligheid, toegankelijkheid en productiviteit? Is het antwoord op één van deze vragen ‘nee’? Dan bekijkt u best even de mogelijkheden voor de toekomst.

We begrijpen dat het Power Platform voor veel partijen een nieuw begrip is. Daarom willen we u graag inspireren over de mogelijkheden en potentiële meerwaarde. Contacteer ons vrijblijvend via info@behindyourbusiness.be en vraag eens een gratis sessie aan.

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op