05.08
2021

De Werkbaarheidscheque wint aan populariteit

Steeds meer bedrijven doen een beroep op werkbaarheidscheques om het werk ‘werkbaarder’ te maken. Dit voorjaar werden evenveel aanvragen ingediend als in heel 2020. Daarom verhoogt de Vlaamse regering het voorziene budget tot 3 miljoen euro.

Wat zijn werkbaarheidscheques

In onze blogpost ‘En we werken nog lang en gelukkig’ lichtten we al het een en ander toe. Zo omschreven we wat ‘werkbaar werk’ is. Verder bekeken we waarom én hoe een bedrijf dat succesvol wil zijn hier best op inzet. Daarnaast vatten we samen op welke manier de overheid hierin ondersteuning biedt.

 

Waarom zou u werkbaarheidscheques aanvragen

Het aantal langdurige burn-outs en depressies blijft jaarlijks stijgen (lees hier de recente cijfers van het RIZIV). Daarom is het belangrijk om nu in te zetten op preventie en om aandacht te hebben voor het welzijn van medewerkers (én leidinggevenden).

Werknemers die zich niet goed in hun vel voelen maar blijven werken, presteren vaak slechter. De kost, hieraan verbonden voor de werkgever, kan serieus oplopen. Bovendien is personeel met veel stress of een nakende burn-out vaker de oorzaak van arbeidsongevallen.

De cijfers van het RIZIV zeggen al iets over de gevolgen van de coronapandemie. Al moeten we voor de mentale impact nog wachten op de cijfers van 2021.

 

Hoe zet u werkbaarheidscheques in

De aangekondigde subsidieverhoging wilt werkgevers stimuleren om dit najaar werk te maken van opleiding en begeleiding die het werk én het welzijn van de medewerkers ten goede komt. De overheid komt voor 60% in uw investering tussen.

CLB Group kan u hier op diverse manieren in ondersteunen. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek via het nummer 011 30 50 63 of via academy@clbgroup.be.

Schrijf uzelf of uw medewerkers in voor één van volgende open sessies:

Of contacteer ons voor begeleiding of een opleiding op maat van uw onderneming!

Mogelijke thema’s:

 

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/08/03/werkgevers-vragen-dit-jaar-opvallend-meer-werkbaarheidscheques-a/

https://trends.knack.be/economie/ondernemingen-tonen-grotere-interesse-in-werkbaarheidscheques/article-news-1763859.html

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/17/aantal-burn-outs-en-depressies-blijft-stijgen/

Express.be / Geestelijkgezondvlaanderen.be

CLB Group
Industrieterrein Kolmen 1085
3570 Alken
GPS-adres: Stationsstraat 108
011 31 23 41
011 31 45 67
Volg ons op